VERSENYKIÍRÁS
VII. ISOBAU-, BORSODCHEM-, MONOLITH-, FÜLESBAGOLY- KUPA

Az országos csapatbajnokság 8. tájékozódási versenye.

A verseny célja: Az ország valamennyi természetjárója részére lehetőséget biztosítani, hogy részt vehessen olyan baráti találkozón és hagyományos versenyen, ahol éjszakai körülmények között a tájékozódási és túravezetési ismereteiről számot adhat.

A verseny meghatározása: országos, egyfordulós, éjszakai, felső és középfokú, ill. összetett gyalogos, természetjáró tájékozódási verseny.

A verseny időpontja: 1999. augusztus 28/29 (szombat/vasárnap)

Találkozó: 1999. augusztus 28-án 17:00-tól 19:30-ig. Bükkszentkereszt, amely elérhető a Miskolc, Búza-térről induló távolsági autóbusszal, gépkocsival Miskolc-Lillafüred-Eger országúton a Hollóstetői elágazásnál Bükkszentkereszt felé. A Borostyán étterem autóbusz megállóban eligazító működik, a fenti időpontok között. Rajt 20.30-tól.

Versenykategóriák és csapatlétszámok: A verseny három kategóriájú, a Fülesbagoly-kupa B, a MONOLITH-kupa A-50, és a BORSODCHEM-kupa A (A36) kategória. A kupákban a 2-4 fős csapatok kerülnek értékelésre.

Díjazás: A kategóriagyőztesek elnyerik a FÜLESBAGOLY-, MONOLITH- ill. a BORSODCHEM - kupát. Az azonos egyesületű csapatok közül két eltérő kategóriában elért eredményeinek összesítése alapján a győztes egyesületet az ISOBAU-kupával díjazzuk. E kupában az első három helyezett csapat oklevél, tagjai érem díjazásban részesülnek.

Eredményhirdetés: 1999. augusztus 29-én 9 órától a célban.

A versenyek rendezője: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség (Miskolc, Széchenyi u.103.) megbízásából a Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület. 3702, Kazincbarcika, Pf.: 223.
A versenybíróság elnöke: Repei Zoltán I.o. versenybíró
Bemérő bírók: Garadnay Sándor I.o. versenybíró
Hidvégi Emil I.o. versenybíró
Ellenőrző bíró: Fodor István I.o. versenybíró
Titkár: Garadnay Sándorné II.o. versenybíró

továbbá a KTE minősített versenybíró gárdája.

Nevezési határidő: 1999. augusztus 15.

Rendezési hozzájárulás költsége: Határidőig történő nevezés esetén minden kategóriában csapatonként 400.- Ft. Csak előzetes nevezésnél: iskolai- és cserkészcsapatoknál 100.- Ft. Későbbi, illetve helyszíni nevezés esetén 700.- Ft, amely térkép és egyéb rendezői költségeket tartalmaz. Minden résztvevő a célban üdítőt és csokoládét kap. A részvételi költségek a sportegyesületeket terhelik, amely postautalványon egyesületünk címére: (Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület, 3702,Kazincbarcika,Pf.:223. ) fizethető be.

A találkozó helyére a versenyzők saját költségen, egyénileg utaznak.

Felszerelés: tájoló, lámpa, óra, íróeszköz, ivóvíz, elsősegély-csomag, Bükk (dél) turista térkép.

Egyebek: A versenyt a Kupák alapító szabályzatában foglaltak, valamint az érvényben lévő MTSz versenyszabályzat alapján rendezzük. A bajnoki csapatok rangsorát külön is kiértékeljük. Az A36 kategóriában indulók az A50-es pályán versenyeznek, eltérő menetidővel.

A tájékozódási feladatokhoz csapatonként 1 színes, +1 fekete-fehér szintvonalas térképet biztosítunk. (M=1:15000, alapszintköz 5 m)

Előzetes pályaadatok:
A: 7000m, 400m, 4 óra
A50 (A36): 6500m, 350m, 4 óra
B: 6000m, 300m, 4 óra

Óvási lehetőség a célbaérkezés utáni 30 percig, amelynek díja 1000 Ft.

Külön sportorvosi engedély nem kell, de a versenyen mindenki saját felelősségére indul. A rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.

A találkozóhely 20 km-es körzetében az előző 2 hét alatt túrázókat, a verseny alatt rádióadó-vevőt, GPS-t, vagy rádiótelefon készüléket használókat kizárjuk a versenyből.

A rajt közelében sátrazási lehetőség van.

Kérjük az 1998. évi kupagyőzteseket, hogy a bevésett kupákat 1999. augusztus 15-ig juttassák el a nevezési címre.

Szponzoraink:

A versennyel kapcsolatos egyéb információk: (48) 511-462 Repei, ill. (48) 511-211/24-25, este (48) 511-381 Garadnay.

Kazincbarcika, 1999 május hó

Mindenkit, - aki baráti társaságban nemes versenyzésre számít és megbecsüli a rendezők önzetlen munkáját, - szeretettel vár a

RENDEZŐSÉG!Részletes kiírások
Versenyek
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja