Természetjáró Gyerekek- és Diákok Országos Találkozói

TEGYOT 2000. június 26-30.
TEDOT 2000. július 3-7.

TEGYOT: Általános iskolai korosztály (függetlenül attól, hogy milyen iskolatípusba járnak) és kísérőik. A verseny résztvevői: csak a gyerekek a befejezett 8. évfolyamig.

TEDOT: Középiskolai korosztály (függetlenül attól, hogy milyen iskolatípusba járnak) és kísérőik. A verseny résztvevői: általában a 9-12. évfolyam tanulói, de ahol középfokú 13., 14., évfolyam is van, ott ezek a tanulók is.

Helye: Debrecen-Erdőspuszta, Vekeri-tavi Ifjúsági Tábor

Megközelítése: a 47-es útból Hosszúpályi felé ágazó út mentén található.

Szállás:

(Szükség esetén az ágyneműhasználat: 200 Ft)

Étkezés: a közeli "Bóbitás" vendéglőben. Az étkezés igénybevételét a sűrű program miatt feltétlenül javasoljuk. (gyermek/ felnőtt):
reggeli (hideg): 200/230 Ft, ebéd (hideg): 270/300 Ft, vacsora (meleg): 300/340 Ft
(Előzetes rendelés alapján alapélelmiszerek beszerzését vállaljuk. Mindezek mellett a táborban és a közelben több büfé is működik.)

Nevezési díj: 2000 Ft; MTSZ- és TFSZ-tagoknak: 1600 Ft
(kellő szponzortámogatás esetén ez alacsonyabb lesz)

Programok: hétfő: érkezés, tábornyitás, éjszakai verseny, kedd: nappali tájékozódási túraverseny, elméleti verseny, szerda: debreceni városismereti verseny, ebéd, városnézés, csütörtök: teljesítménytúra (20-30 km), tájfutó verseny, értékelés, péntek: túra a Vekeri-tó környékén, táborzárás
A dőlt betűvel szedett versenyek számítanak be az összesített pontszámba!

Naponta fakultatív szabadidős foglalkozások, vetélkedők, főzőverseny, túrázás, Outward Bound-bemutató stb. A versenyeken 3-5 fős csapatok vetélkedhetnek, a csapatok összetétele állandó. A résztvevők megkapják a találkozó jelvényét és pólóját, a teljesítménytúrát szintidőn belül teljesítők pedig a teljesítménytúra jelvényét.

A szükséges felszerelés: a versenyzéshez szükséges turisztikai és táborfelszerelés, csapatonként tájoló, térkép: Debrecen város és környéke - 9. (Beszerezhető a TFSZ-nél (1065 Budapest, Bajcsy-Zs. Út 31. II/3.), illetve a Hajdú-Bihar megyei Természetbarát Bizottságnál, 4024 Debrecen, Simonffy u. 1/c)

A felkészüléshez ajánlott irodalom:

( * jel: az eredményes felkészüléshez elengedhetetlen! )

Kérünk mindenkit, hogy a tábor ideje alatt tartsa magát a természetbarát értékrend normáihoz. Az esetleges károkat az okozóknak kell megtéríteniük.

Az ügyek intézése céljából és a problémák elkerülése érdekében a csoportok felnőtt kísérővel érkezzenek! Kérjük, a programoktól eltérő igényeiket, kéréseiket előre jelezzék!

Érdeklődni lehet:

A szállásról, étkezésről a MEZON-irodában (Horváth Mariann) Telefon: (52) 415-498
e-mail cím: vekeri@freemail.hu

Eredményes felkészülést kívánunk és szeretettel várunk minden jelentkezőt. Találkozzunk a Vekeri-tónál!

Debrecen, 2000. februárTermészetbarát Híradó 96. szám, 2000. március
Részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja