KIRÁNDUL A CSALÁD

Zalai-dombság

PAKOD - DÖTK - DOHONYI HALASTÓ - GYÜRÜS

Jelzése: piros kereszt piros kereszt és piros háromszög piros háromszög
Táv 13 km, szintkülönbség 150 méter
(a Zalai-dombság (kelet) turistatérképen található)

A pakodi vasúti megállótól a piros kereszt piros kereszt jelzésen műúton megyünk Dötkre. A kis falu végén átmegyünk egy patak hídján, majd itt elérjük a piros háromszög jelzést, amin jobbra megyünk a patakkal párhuzamosan. Egy erdő után a Dohonyi halastavakhoz jutunk. A két nagyobb tó mellett elhaladva a jelzészésünk a piros sáv piros sáv jelzésbe fut. Mi ennek a jobbra tatró ágán megyünk tovább, a patak és a két kisebb tó mellett, és kb. fél km után a jelzés jobbra kanyarodik. Ha vízre van szükségünk, innen kb. 300 m-re egyenesen továbbhaladva találunk egy forrást a rom mellett.

A jobbra felkanyarodó jelzés fenyveserdők között kapaszkodik fel egy hullámzó, erdős domborulatra. A dombtetőről kb. 100 m megtétele után jobbra leereszkedünk, majd a lejtő alján balra fordulunk az erdőbe. A vízmosásokat elhagyva, jobbra térünk egy kanyargós erdei útra. Az erdőből leereszkedve a Foglár-patak széles völgyébe érünk, itt balra fordulunk és kb. 2 km megtétele után beérünk Gyürüsre.

A falutól további 1 km-t gyalogolva a piros jelzés mentén érünk ki a Nagykapornaki műútra, ahol a kereszteződésben van a buszmegálló. Innen Zalaegerszegre vagy Pókaszepetk vasútállomásra utazhatunk.

Bélyegzés: Pakod, Dötk, GyürüsKirándul a család
Úton: rövid túraleírások, élménybeszámolók
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja