KIRÁNDUL A CSALÁD

Börzsöny

NAGYMAROS -VISEGRÁD VÁ. - SZENT MIHÁLY-HEGY - TEMPLOM-VÖLGY - NAGYMAROS-VISEGRÁD VÁ.

Jelzése: sárga sáv sárga és kék sáv kék sáv,
Táv 8,5 km, szintemelkedés 350 m menetidő: 4 óra

A vonatról leszállva elindulunk a sárga sáv sárga sáv jelzést követve. Az aluljárónál csatlakozik a hajóállomásról érkező Országos Kéktúra jelzése. Jobbra elmegyünk az első keresztutcáig. Az eddig velünk tartó piros jobbra eltér, szemben pedig a kék kereszt jelzés vezet fel a hegyre. Mi balra templom felé indulunk, ahol a kék sávtól is elbúcsúzunk. Nemsokára mi is elindulunk jobbra, felfelé egy folyamatosan emelkedő úton, házak, telkek között. időközben csatlakozik a Nagymaros állomástól feljövő sárga kereszt jelzés. Elérjük az erdő szélét, majd egy kis tisztást. A tisztás után ágazik ki, balra a sárga rom jelzés, amely a Remete-barlanghoz vezet. Érdemes a kitérőt megtenni. A barlangig és vissza kb. háromnegyed óra az út.

Még további emelkedő vár ránk egész a Szent Mihály-hegy csúcsáig. Közvetlen a csúcs alatt tér el a kereszt jelzés Zebegény felé. Nagyon szép innen a kilátás. Mi a gerincen derékszögben jobbra megyünk a pár méterre lévő csúcsra.

A megérdemelt pihenő után leereszkedünk a Hegyes-tető nyergébe, ahol újra találkozunk az Országos Kéktúra kék sáv sáv jelzésével.

Ennek lefelé tartó ágán, a Templom-völgyben vissza megyünk kiinduló pontunkra.

Pecsételési lehetőség: NagymarosKirándul a család
Úton: rövid túraleírások, élménybeszámolók
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja