Túravezetők Továbbképző Találkozója

Időpontja: 1999. június 5-6.

A találkozó helyszíne: Veekend Panzió, 2162 Őrbottyán, Gödöllői főút (Üdülőtelep). A szállás az Őrbottyán - Vácrátót közötti műút mellett található, a 2. sz. Téglagyárral szemben. Megközelíthető a vasútállomástól gyalog (kb. 3 km), vagy távolsági autóbusszal a 2. sz. Téglagyár megállóig. Szükség esetén a vasútállomástól személygépkocsival szállítást szervezünk. Személygépkocsival érkezők számára a panzió területén zárt parkoló áll rendelkezésre.

Szállás: A panzióban 4x2 ágyas és 3x3 ágyas szobák állnak rendelkezésre. Valamennyi szoba zuhanyozós fürdőszobával és WC-vel ellátott. Minden fürdőszobában 50 literes villanybojler van. Az udvarban sátrazni is lehet. Sátrazók számára a tisztálkodás csak a szobákban oldható meg. A panzió tisztántartása érdekében kérünk mindenkit, hogy papucsot, vagy tiszta váltás cipőt hozzon magával!

Részvételi díj: Szobában alvók számára 1930.- Ft/fő, sátrazóknak 930.- Ft/fő. Ez az összeg tartalmazza a szállásdíjat, az arborétum látogatási díját és a találkozó költségeit. Ezt az összeget, valamint az utazási költséget a szakosztályok költségvetésükből fedezhetik. (Ez a részvétei díj legalább 18 fő jelentkezése esetén érvényes, ezalatt arányosan növekszik!)

Étkezés: A panzióban étterem áll rendelkezésre, ahol elfogadható áron lehet étkezni. Napi háromszori étkezési lehetőség biztosított. A nagylétszámú csoportunk gyors kiszolgálása érdekében a főétkezések esetében egységes menü előzetes megrendelése célszerű. Lehetőség van vegetárius étel igénylésére is. (Elgondolásaink szerint bográcsgulyás, babgulyás, illetve rántott gomba, karfiol, reggelire rántotta, virsli, stb. kerülhet szóba. Azért ötleteket még várunk!) A szombati vacsorát követően még lehetőség lesz szalonnasütésre, a kiépített tűzrakóhelyen. Az ehhez való kellékeket egyénileg kell hozni. Tervezett közétkezések: szombat vacsora, vasárnap korai reggeli és ebéd.

Hozott élelem a fedett teraszon fogyasztható. A napközbeni programok miatt legalább kétszeri hideg élelmet mindenki hozzon magával! Az éttermi étkezés igényét és jellegét (normál, vegetárius) minden résztvevő a jeletkezési határidőig jelezze!

Kötelező felszerelés:

Jelentkezési határidő: 1999. május 3. A szállás lefoglalása és az étkezés megrendelése miatt ezután jelentkezést már nem tudunk elfogadni!

Jelentkezni lehet a BTSSz Oktatási Bizottsága fogadóóráján (1053 Budapest, V. Curia u. 3. 11/2 emelet 2. szoba, hétfőn 17-18 óra között, T: 318-0933/138, 139; (20) 955-5751), vagy a Túravezető Oktatók SE ügyeletén (1076 Budapest, VII. Százház u. 9-23., Klubszoba, csütörtök 17-18 óra között, T: (20) 955-5751). Jelentkezési lap a fenti két címen igényelhető és ugyanitt leadható, vagy postán beküldhető. A jelentkezési határidőig a részvételi díjat is be kell fizetni, ellenkező esetben a jelentkezést nem fogadjuk el! A részvételi díj befizethető személyesen, vagy csekken. Csekket igényelni, illetve a befizetés helyéről és időpontjáról érdeklődni lehet a TVO SE ügyeletén, vagy a (20) 955-5751 telefonon. Csoportos jelentkezés esetén az összesített részvételi díjat egy csekken kérjük befizetni. Vidéki jelentkezőknek a tájékoztatót, a jelentkezési lapot és a csekket postán elküldjük.

Tervezett program:

1999. június 5. szombat. Beérkezés a szálláshelyre, majd egyéni pályabejárás. (Térkép, tájoló, élelem, ivóvíz!) Délután előadás a természetjárást érintő aktuális változásokról. Este vacsora, tábortűz, szalonnasütés.

1999. június 6. vasárnap. Korai ébresztő, majd a reggeli után csoportos látogatás az Arborétumba (kb. 3 km). Itt szakavatott túravezető segítségével felfrissíthetjük botanikai ismereteinket. (Jegyzetfüzet, íróeszköz!) Ebéd után a hallottakat szellemi totó formájában visszakérdezzük. Délután fürdési lehetőség az őrbottyáni szabadstrandon (ha addig elkészül). Hazautazás egyéni elképzelés szerint.

A továbbképzésen sikeresen résztvettek számára vizsgabizonyítványt állítunk ki, melyhez szükséges a hallgatók túravezetői igazolványa is, ezért azt mindenki hozza magával!

A vasúti menetrend 1999. május 30-ig érvényes, emiatt előre nem tudunk tájékoztatást adni a vonatokról. Indulás előtt mindenki érdeklődjön a vasútnál a menetrendről! Őrbottyán vonaton a Budapest - Veresegyház - Vác (71-es vonal) közelíthető meg.

Távolsági autóbusszal: Gödöllő - Vác útvonalon.


Részletes kiírások
Túravezető Oktatók Sportegyesülete
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja