A Budapesti Természetbarát Sportszövetség idén is
megrendezi a

Túravezetők Továbbképző Találkozóját.

A helyszín ezúttal is a Pilis hegységben, a Kis-Csikóvár mellett lévő Janda Vilmos kulcsosház lesz.

Az időpont: 1998. június 6-7.

A találkozó sátras állótáborként kerül megrendezésre. A tábor a Janda kulcsosház mögötti területen lesz kialakítva. Sátorról és hálófelszerelésről mindenki maga gondoskodjon. A házban korlátozott számban fekvőhely áll rendelkezésre, de a szálláshelyen ágynemű, pokróc nincs, ezért hálózsák használata javasolt. A vidékről érkezők a sátrazó helyeket már június 5-én délutántól is elfoglalhatják.

Részvételi díj nincs, a házban a szállás éjszakára 200.- Ft. A szállásfoglalási igényeket a beérkezés sorrendjében tudjuk kielégíteni. A szállásdíjat előre kérjük befizetni! A jelentkezési határidő: 1998. május 4. A jelentkezéseket írásban kérjük beküldeni a BTSSz Oktatási és Módszertani Bizottsága részére. Cím: 1053 Budapest Curia u. 3. A jelentkezési lapot személyesen is be lehet hozni. Jelentkezni egyénileg és csoportosan is lehet a mellékelt jelentkezési lap minta alapján.

Ivóvíz legközelebb a Gyopár forrásnál vehető (1,5 km a Csikóváraljai turistaház felé), vagy Pomázon, a falu végénél lévő nyomós kútnál. Kellő mennyiségű élelmiszerről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A tábortűznél a szalonnasütéshez a kellékeket (szalonna, kolbász, hagyma, burgonya stb.) szintén egyénileg kell hoznod.

A program június 6-án délelőtt 9 órakor kezdődik! A programban tervezünk egy egyénileg bejárható nappali pályát, melynek rajtideje 10 óra! Valamint egy éjszakai vezetett túrát, amihez lámpát, elemet és tartalék égőt hozzál magaddal! A táborban újabb ismereteket adó előadások is elhangzanak.

A ház Pomázról gyalogosan a zöld sáv, majd a zöld háromszög jelzésen érhető el, vagy a Pomázról Dobogókőre menő autóbusz "Csikóváraljai Turistaház" megállójától a piros forrás, piros sáv, zöld sáv és zöld háromszög jelzésen. Ez utóbbi érinti a Gyopár forrást (vízvételi lehetőség!).

Az autóbusz általában minden óra 17 perckor indul Pomáz HÉV állomás mellől.

Kérünk minden szakosztályvezetőt, hogy gyakorló túravezetőit szíveskedjen értesíteni a találkozóról, mert a magas postaköltségek miatt személy szerint mindenkit nem tudunk értesíteni. A fáradozást előre is köszönjük és szeretettel várunk mindenkit a helyszínen!

További felvilágosítást a (20) 555-751 telefonszámon tudunk adni.Erzsébetvárosi Természetbarát 1997. III. szám
Részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

Természetbarát Szövetség honlapja

Természetbarát Szövetség honlapja

Természetbarát Szövetség honlapja