Középfokú, bronzjelvényes
gyalogos túravezetői tanfolyam kiírása

A tanfolyamot legalább 30 fő jelentkező esetén indítjuk!

A tanfolyam 1999. január 19-től május 18-ig tart. A tanfolyam elméleti előadásainak helye: Kalmár László Számítástechnikai Szakközépiskola, Budapest II. Jurányi u. 1.

Az előadások minden kedden 1700-kor kezdődnek. Időtartama három óra. Az elméleti előadásokat nem kötelező látogatni, de ajánlott, mivel tankönyv nincs!

A megnyitó és az első foglalkozás 1999. január 19-én lesz.

A gyakorlati túrák rendje:

  1. április 10. szombat,
  2. április 11. vasárnap,
  3. április 17. szombat,
  4. április 24. szombat,
  5. május 8-9. szombat, vasárnap (két napos).

Elméleti vizsga: 1999. május 11., gyakorlati vizsga: 1999. május 16. vasárnap.

A vizsgabizonyítványok átadása 1999. május 18-án lesz a tanteremben.

A gyakorlati túrákon a megjelenés kötelező, felmentést a tanfolyam vezetősége csak indokolt esetben ad. Igazolatlan mulasztás a tanfolyamról való kizárást vonja maga után.

A tanfolyamra való jelentkezés feltételei:

  1. természetbarát szakosztályi tagság,
  2. betöltött 16. életév,
  3. legalább 3 éves természetjáró tevékenység, vagy szakosztályi javaslat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy túravezetői vizsgabizonyítványt és túravezetői jelvényt a sikeres vizsga után csak a Magyar Természetbarát Szövetség tagjai kaphatnak!

A tanfolyamra való jelentkezés csak a kitöltött szabvány jelenkezési nyomtatvány leadásával történhet. A nyomtatvány beszerezhető a BTSSz titkárságán minden munkanap (Budapest, V. ker. Curia u. 3. 11/2 emelet) illetve a VII. ker. Természetbarát Sportszövetség csütörtöki ügyeleti napjain 16-18 óra között (Erzsébetvárosi Sportcsarnok, Budapest VII. Százház u. 9-23. emeleti klubszoba). A kitöltött jelentkezési lapok ugyanitt leadhatók. A tanfolyamra jelentkezés utolsó napja: 1999. január 19. A tanfolyammal kapcsolatosan felvilágosítást a (20) 955-5751 mobil telefonszámon adunk.

Az előadásokra és gyakorlatokra íróeszközt, jegyzetfüzetet, tájolót, a Budai hegység és a Pilis-Visegrádi hegység turistatérképeit a hallgatónak kell hoznia.

A tanfolyam vezetője: Almásy Valéria vizsgabiztos.

A tanfolyam szakmai titkára: Háncs Péter vizsgabiztos.

A tanfolyam gazdasági titkára: Nagy Sándor túravezető.

A tanfolyam önköltséges, a befizetendő díj 6200.-Ft, amely tartalmazza a tandíjat, a könyvek és a túravezetői jelvény árát, valamint a táborozási költséget.Részletes kiírások
Túravezető Oktatók Sportegyesülete
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja