Középfokú, bronzjelvényes gyalogos túravezetői tanfolyam kiírása

A Túravezető Oktatók Sportegyesülete középfokú, bronzjelvényes gyalogos túravezetői tanfolyamot hirdet. A tanfolyamot legalább 30 fő jelentkező esetén indítjuk!

A tanfolyam 2000. január 18-tól május 23-ig tart. A tanfolyam elméleti előadásainak helye: Kalmár László Számítástechnikai Szakközépiskola, Budapest II. Jurányi u. 1.

Az előadások minden kedden 1700-kor kezdődnek. Időtartama három óra. Az elméleti előadásokat nem kötelező látogatni, de ajánlott.

A megnyitó és az első foglalkozás 2000. január 18-án lesz.

A gyakorlati túrák rendje:

  1. április 8. szombat,
  2. április 9. vasárnap,
  3. április 15. szombat,
  4. április 16. vasárnap,
  5. május 6-7. szombat, vasárnap (két napos).

Elméleti vizsga: 2000. május 9., gyakorlati vizsga: 2000. május 14. vasárnap.

A vizsgabizonyítványok átadása 2000. május 23-án lesz a tanteremben.

A gyakorlati túrákon a megjelenés kötelező, felmentést a tanfolyam vezetősége csak indokolt esetben ad. Igazolatlan mulasztás a tanfolyamról való kizárást vonja maga után.

A tanfolyamra való jelentkezés feltételei:

  1. természetbarát szakosztályi tagság,
  2. a vizsga napjáig betöltött 18. életév,
  3. legalább 3 éves természetjáró tevékenység, vagy szakosztályi javaslat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy túravezetői vizsgabizonyítványt és túravezetői jelvényt a sikeres vizsga után csak a Magyar Természetbarát Szövetség tagjai kaphatnak!

A tanfolyamra való jelentkezés csak a kitöltött szabvány jelenkezési nyomtatvány leadásával történhet. A nyomtatvány beszerezhető a Túravezető Oktatók SE ügyeleti napjain, hétfőn a Budapest, V. ker. Curia u. 3. 11/2 emelet 2. szobában (a Budapesti Természetbarát Sportszövetségnél), illetve csütörtökön 16-18 óra között az Erzsébetvárosi Sportcsarnokban (Budapest VII. Százház u. 9-23. emeleti klubszoba). A kitöltött jelentkezési lapok ugyanitt leadhatók. A tanfolyamra jelentkezés utolsó napja: 2000. január 31. A tanfolyammal kapcsolatosan felvilágosítást a (20) 955-5751 mobil telefonszámon adunk.

Az előadásokra és gyakorlatokra íróeszközt, jegyzetfüzetet, tájolót, a Budai hegység és a Pilis-Visegrádi hegység turistatérképeit a hallgatónak kell hoznia.

A tanfolyam vezetője: Sipos Enikő vizsgabiztos.

A tanfolyam szakmai titkára: Nagy Sándor túravezető.

A tanfolyam gazdasági titkára: Marsovszky Miklósné túravezető.

A tanfolyam önköltséges, a befizetendő díj 7000.-Ft, mely tartalmazza a tandíjat, a könyvek, a jegyzetek és a túravezetői jelvény árát, valamint a táborozási költséget. A részvételi díjat a Túravezető Oktatók SE pénztárába az első előadási napon, a helyszínen kell készpénzben befizetni. A befizetésről számlát adunk. Kivételes esetben a Túravezető Oktatók SE bankszámlájára csekken történő befizetést is elfogadunk. Csekket igényelni az ügyeleti napokon, vagy telefonon lehet.

Eredményes vizsgát kíván a tanfolyam vezetősége!Részletes kiírások
Túravezető Oktatók Sportegyesülete
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja