KIRÁNDUL A CSALÁD

Kerékpáros útvonalajánlat:

SÜMEG - TÜRJE - BATYK - ZALABÉR - CSÁFORD - BEZERÉD - PADÁR - NAGYKAPORNAK - ZALAEGERSZEG

Táv: 60 km, részben földúton

Sümegről indulunk a Zalaegerszeg felé vivő úton.

Mihályfát és Szalapát elhagyva érünk Türjére, ahol megtekinthetjük a XIII. században épült román stílusú műemlék templomot. Továbbra is Zalaegerszeg felé tekerve Batykra érünk, majd Batykot elhagyva rövidesen letérünk balra, Zalabérbe.

A templomnál a főutca balra fordul, de mi erről jobbra letérünk, és egyenesen megyünk tovább, előbb javított talaj úton, majd földőúton Kiscsáfordig. Kiscsáfordot keresztezve tovább hajtunk dél felé előbb a zöld kereszt, majd a piros kereszt tuirstajelzést követve. Erdők között érjük el a piros sáv jelzést, amin balra továbbra is dél felé tartunk. Kiérve az erdőből egy szép környezetben fekvő egykori hegyi faluba jutunk. Tovább követjük a piros jelzést, elhaladunk a Bezerédi kápolna, majd a Békássy kastély mellett.

Innen már aszfaltúton tekerünk Bezerédre, majd a központban balra fordulva Padárra. A központban balra fordulunk, kiérünk a 76-os főútra és jobbra kanyarodunk Zalaegerszeg felé. Rövidesen beérünk Nagy-kapornakra, ahol érdemes megtekinteni a műemlék templomot. A falu után egy meredek emelkedőn tekerünk fel.

Innen érdemes visszanézni. Majd leereszkedünk a Széviz völgyébe. Áthaladunk a vasúti átjárón és nemsokára újra erdők közé visz a főút. Az utolsó lejtőt is elhagyva előbb Csácsra, majd Zalaegerszegre érkezünk.

Bélyegzési lehetőség: Tűrje, Zalabér, Kiscsáfárd, Nagykapornak


Kirándul a család
Kerékpáros információk
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja