KIRÁNDUL A CSALÁD

Kerékpáros útvonalajánlat:

ZALASZENTGRÓT - KISGÖRBŐ - SÜMEGCSEHI - BAZSI - ZALASZÁNTÓ - HÉVÍZ - NEMESBÜK - ZALASZENTLÁSZLÓ - ZALASZENTGRÓT

Táv: 65 km, részben földúton

Zalaszentgrótról a Balatoni úton indulunk el Zalaudvarnok felé. A várost elhagyva nemsokára balra forulunk, Kisgörbő irányába. Kanyargós, szép kilátású úton érünk be Kisgörbőre, ahol előbb jobbra, amjd a stoptáblánál balra kanyarodunk, Sümeg felé. Nagygörbő, majd Döbröce után elérjük Sümeg-csehit. A falun keresztülhajtunk, és az utolsó házak után jobbra rátérünk egy földútra. Erdő mellett haladunk, majd az elágazásnál balra bemegyünk az erdőbe. Itt egy emelkedő kezdődik. A domb tetejéről már jobb minőségű, javított talajúton ereszkedünk le, a völgyben jobbra fordulunk és a szőlőhegy aljában hajtunk egy elágazásig, ahol balra, a zöld jelzés mentén lemegyünk Bazsira. Itt jobbra kerekezünk, Keszthely felé. A faluban megtekinthetjük Simon István szülőházát. Erdők és rétek között ereszkedve és emelkedve érjük el előbb a Hidegkúti Majort, majd Zalaszántót.

Zalaszántó előtt kb. 100 m-rel jobbra indul egy makadámút, amin végigtekerve kitérőt tehetünk egy hegytetőn emelkedő buddhista sztupához. Innen a kék jelzés mentén, szőlőhegy között tudunk leereszkedni Zalaszántóra, ahol a műemléktemplomnál érünk ki a Keszthely felé vivő útra.

A Keszthelyi-hegység aljában terkerve keresztezzük a Keszthely Jánosháza közötti utat. Ezen Keszthely felé megyünk tovább, majd egy dombtetőn jobbra fordulunk, Hévízre.

A Szabadság utcán kerekezünk fel a templomig és itt Nemesbük felé fordulunk. Egy kaptatós úton érünk Nemes-bükre. Innen a nemrég elkészült Zalaköveskútra tartó útra térünk. A nagyon szép kilátást biztosítű úton érkezünk Zala-köveskútra, majd a falu utáni elágazásnál balra kanyarodva Zalaszentlászlóra.

Zalaszentgrót felé megyünk tovább. A falu központjában jobbra találjuk a faluházat, ahol szállás lehetőség is van. Zala-szentlászló után Zalaudvarnokra, majd Zalaszentgrótra érünk.

Bélyegzési lehetőség: Bazsi, Zalaszántó, Hévíz


Kirándul a család
Kerékpáros információk
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja