KIRÁNDUL A CSALÁD

Kerékpáros útvonalajánlat:

ZALAEGERSZEG - VORHOTA - TESKÁND - KÖKÉNYESMINDSZENT - ZALAEGERSZEG

25 km, döntően kisforgalmú közúton

A vasútállomástól, jobbra (É) indulunk. A nagy útcsomópontnál balra térve hagyjuk el a város központi részét.

A vasút keresztezése után érünt Vorhotára. Az egykori önálló falucska ma a megyszékhely része. Az itt lévő elágazásnál balra térünk és nemsokára - az Andráshida állomásnál - újra keresztezzük a vasutat és beérünk Teskándra.

Nem a Zala, hanem a Szentmihályi-patak völgyén megyünk tovább ezért nem fordulunk jobbra, hanem egyenesen áthajtunk a falun. Van egy másik jobb oldali, zsák elágazó is Hottóra.

Szemben "magasodik" Dobron-hegy és a Göcsej a szegek vidékével, ha oda akarunk feljutni bizony keményen taposni kell, mert meredekek az utak, akármelyiket is választjuk. Inkább maradunk a völgyben amely nem sokára ketté válik.

A bal oldali ágat, a Pálosfai-patakot választjuk, Alsómezőnél balra térünk. Folyamatossan emelkedünk. Ahol balról elhagyjuk Babosdöbréte bekötőútját csinálunk egy enyhe S kanyart és mielőtt erőssen emelkedni kezdene az út derékszögben balra fordulnuk. Átmegyünk a patak felett és változatosság kedvéért jobbra kanyarodunk.

A néhány házból álló Köké-nyesmindszent után újabb útkeresztezés. Balra Bazitán át visszamehetünk Zalaegerszegre, jobbra felkapaszkodhatunk Gellénházára, de inkább hajtsunk egyenesen tovább.

A folyamatossan emelkedő út széles ívű kanyarral fordul a város felé. Az Erdei tornapálya parkolójától, az Erdőgyöngye vendéglő mellett, a Kertvároson át visszagurulunk Zalaegerszegre.

Bélyegzési lehetőség: Teskánd, Babosdöbréte, Erdögyöngye


Kirándul a család
Kerékpáros információk
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja