KIRÁNDUL A CSALÁD

Kerékpáros útvonalajánlat:

ZALAKOMÁR VASÚTÁLLOMÁS - BALATONMAGYARÓD - ZALAVÁR - ZALASZABAR - GARABONC - ZALAKAROS - ZALAKOMÁR VASÚTÁLLOMÁS

30 km közúton

Zalakomár vasútállomás a Budapest-Nagykanizsa vonalon van

A vonatról leszállva néhány métert balra megyünk, majd hegyesszögben jobbra kanyarodva, Kiskomárom település részen át elhagyjuk Zalakomárt. (Közben keresztezzük a 7 sz. főutat és mellőzük a zalakorosi elágazást.)

Nem sokkal Balatonmagyaród után, Fenyvespusztánál érdemes kitérőt tenni balra a Kányavári szigetre, ahonnan kilátóból élvezhetjük a Kisbalaton látképét. Visszatérve a főútra az eredeti irányba folytatjuk a kerekezést. Balatonhídvégpuszta előtti hidon át megyünk a Zala felett és 3 km után Zalavár szélére érünk.

Itt balra térve, átmegyünk a községen. A Kis-Zala hidja után figyeljünk balra, az úttól kb. 100-re van Ciril és Metód emlékoszlopa, érdemes egy kis pihenőt tartani.

Tovább folytatva az utunkat elérjük a Kis-Balaton felső részét átszelő hidat. Ezen áthajtva, a dombok alatt balra fordulunk.

A néhány házból álló Újszabar után enyhe melkedővel Zalaszabarban vagyunk. (Jobbra elágazás Orosztony irányába)

A következő település Nagyrada. A falu után zsákutcás elágazás jobbra a Hegyi csárdához. Közvetlenül az elágazás után Kisrad következik, amit csak a Garabonci-patak választ el Garabonctól. A falu végén ujabb zsákutcás elágazás jobbra Zalamerenyébe. Az elágazótól a jobbra lévő dombok kissé "megnőnek" és máris Zalakaroson vagyunk.

A nagyhírű termálfürdő a zalakomári elágazástóljó másfél kilométerre van, egyenes tovább nagykanizs felé. Akkor is érdemes idáig elmenni, ha nem akarunk fürdeni, hiszen itt ez a legnagyobb látványosság.

Zalakarostól még hat km a kiindulóhelyünk. Újfalunál van balra egy kiágazó zsákutca balra, majd Újmajor után - már majdnem Zalakomárban - elágazás jobbra Galambokra.

Bélyegzési lehetőség: útközben a településeken.


Kirándul a család
Kerékpáros információk
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja