KIRÁNDUL A CSALÁD

Kerékpáros útvonalajánlat:

SZÖDLIGET VÁ. - SZŐD - VÁCRÁTÓT - SZADA - GÖDÖLLŐ HÉV ÁLLOMÁS

Táv: 26 km, megerőltető emelkedő nélkül

Szödligetre a váci vonattal mehetünk. Leszállva a vonatról Sződ irányába kerekezünk az országúton. Sződ után hamarosan elérjük a Vácról érkező utat. Jobbra térünk rajta, majd a következő kiágazásnál újból jobbra fordulunk. keresztezzük a vasutat majd megérkezünk Vácrátótra.

A Vácrátóti Botanikus Kert 7.00-18.00 közt van nyitva egész éven át. A bicikliket a kerítésen belül lehet tartani a pénztáros szeme előtt. A kert megtekintése tovább hajtunk Gödöllő felé. Őrbottyán előtt van egy tó, büfével. Fürödni is lehet, még a falu előtt (a téglagyárral szemben) kell jobbra lemenni. Igényesebb fürödni vágyók jobb, ha továbbmennek Veresegyházra.

Versegyházán a mogyoródi elágazásban jobbra térve két fizető strandot is találunk egymás után (továbbá egy kempinget is). Az első meleg vizű, a második hideg. A strand bejáratától nem kell visszamenni az elágazásba, mert egyenes út visz ki az állomásra, ahonnan balra pillanatok alatt kiérünk a gödöllői országútra.

Szadán találkozunk az első néven nevezendő emelkedővel. Ez se meredek, csak hosszú. Viszont a falu túlsó szélétől csaknem egyfolytában lejt az út a gödöllői HÉV vonaláig.

Gödöllőn, a HÉV utáni kereszteződésen áthaladva jobbra találjuk a Grassalkovich-kastélyt, vezetővel látogatható, a park egyénileg is a nyitvatartás ideje alatt. Érdeklődni a (28) 320 331-es vagy a (28) 320 864-es telefonszámon lehet. Egy biztos: a kerékpárokat be szabad vinni a bekerített részre.

Pecsételési lehetőség : Vácrátót botanukus kert, Gödöllő Grassalkovich kastély


Kirándul a család
Kerékpáros információk
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja
Természetbarát Szövetség honlapja