Gyalogos Természetjárók Országos Találkozója

Esztergom - Sípolóhegy

Pünkösdkor az Örömhegy, Aggtelek és Sopron után Esztergomban, a BTSSz Gyopár kempingjében rendeztük meg Gyalogos Természetjárók ez évi Országos Találkozóját. Ragyogó idő (csak a szlovák autóbusztúra tagjai kaptak esőt, sőt jégesőt), pompás kilátás, gazdag program várta a résztvevőket. A találkozót a BTSSz Gyalogtúra -Táborozási és Rendezvény Bizottsága szervezte.

A találkozón kétszáz táborlakó és még egyszer ennyi átvonuló túrázó vett részt.

Liga CarpatinaElső ízben képviseltette magát, háromtagú küldöttséggel, Marinca Ludovic titkár vezetésével a Kárpátok Természetbarát Liga Romániából. Szabó Imre Szövetségünk főtitkára és Bubla Gyula alelnök, a BTSSz elnöke megnyitó szavai után harmonika szó tette még hangulatosabbá a vidám tábortűzi nótázást.

Másnap, szombaton a saját szervezésű túrák mellett a központi szervezésű szlovákiai Burda-hegység bejárása volt az egyik sláger program. Aki Esztergom városának a megismerését a versenyzés izgalmával is szerette volna fűszerezni, az megtehette és résztvehetett a városismereti versenyen. A szlovákiai buszos túrák során Párkány, Garamszentbenedek, Körmöcbánya, Selmecbánya és Zseliz látnivalóival ismerkedtek a résztvevők. A vasárnapi rendezvények közül a Gyopár 30 teljesítménytúrát és a svédpályás tájékozódási versenyt megzavarta az Országos Hegyi Kerékpár Bajnokság futama. A balesetek elkerülésére a rendezők megváltoztatták - volt mit hallgatniuk - a teljesítménytúra befejező szakaszát és sebtiben áthelyezték a svédpályát, ez kisebb pontatlanságokkal, félreértésekkel járt. Hétfőn teszt-lapos turista műveltségi versenyen lehetett a lábfej helyett a fejet megdolgoztatni. A versenyeken a Bauxitkutató tarolt, a műveltségit a "Csepp-kő", a városismeretit és az összetettet a "Kalcit" csapatuk nyerte. Egyéniben Nagy László /Csík TE, Keszthely/ győzött. Különdíjban részesült a keszthelyi Csokonai ÁMK csikó csapata. Hagyományosan a Kiváló- és az érdemes minősítési jelvények átadásával zártuk a találkozót.

Lengyel József

A megnyitó

Esztergom, bazilika

Kilátás a táborból


Készülődés a túrára

Indító és cél

Osztják a vacsorát

A tűz csiholója

Tábori mozaik

 


TALÁLKOZUNK 1998 PÜNKÖSDKOR SALGÓTARJÁNBAN


Természetbarát Híradó 1997. július
Híradó 1997. július
Híradó 1997. július
Híradó 1997. július