"AZIMUT KUPA" HATODSZOR

A Vörösmarty Művelődési Ház Természetjáró Baráti Köre 1999. május 01-én rendezte meg a "VI. AZIMUT" KUPA Tájékozódási Túraversenyt a Bükk-hegység Puskaporos elnevezésű térképén.

A Baráti Kör lelkes csapata - mely az év elején újult meg - a hagyományos színvonalon rendezte meg a versenyt 4 + 1 kategóriában. A pálya hossza 6 km, szintemelkedése 380 méter volt.

A versenyzők feladatát 16 darab bója, egy kötelező útvonal, egy távolságfésű, egy szerkesztés, egy időmérő pont, egy távolságbecslés, két számítási feladat és 6 darab álbója nehezítette.

A versenyben résztvevő csapatok száma a következők szerint oszlott meg:

"A" kategória 9 csapat 26 fő
"A36" kategória 8 csapat 20 fő
"A50" kategória 8 csapat 18 fő
"B" kategória 17 csapat 57 fő

42 csapat 121 főa verseny kiírásának megfelelően.

További kategóriában indultak a családosok, 4 csapattal, 15 fővel, így a versenyen összesen 46 csapat és 136 fő nevezett és indult el.

Külön öröm, hogy minden csapat úgy érkezett be a célba, hogy nem adták fel a versenyt időnek előtte.

A magas szakmai és technikai (számítógép, URH rádió) felkészültségnek köszönhetően, az eredményhirdetésre a verseny befejezése után rögtön sor került.

Az első helyezett csapatok vándorserleget, az első 3 helyezett csapatok tagjai érmet, az első 6 helyezett csapat oklevelet kapott. A díjakat Rigó Zoltán a VTSZ elnöke adta át.

Emléktárgyakkal jutalmaztuk a családos kategória első helyezett csapatát, valamint a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt. Emlékül a versenyzők kitűzőt és emléklapot kaptak.

A kategóriák győztesei és vándorserlegek egy éves őrzői:

"A" kategória KAZINCBARCIKAI TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET
"A36" kategória TÖRÖK SE NYÍREGYHÁZA
"A50" kategória GYÖNGYÖSI MÁTRA TERMÉSZETBARÁT CLUB
"B" kategória "SZÁGULDOZÓ KÍSÉRTETEK" TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY NYÍRTELEK
"Családos" kategória REPÜLŐGÉPES SZOLGÁLAT BUDAPEST

A rendezvényen a versenyzők, csapatkísérők, meghívott vendégek és a rendezők összlétszáma 249 fő volt, akiket a hagyományoknak megfelelően reggel meleg tea, délben babgulyás várta.

Külön köszönetet mondunk a rendezvény sikeres lebonyolítását elősegítő 12 vállalatnak és szervezetnek, akik az anyagi hátteret biztosították, valamint a Miskolci Móra Ferenc Általános Iskola Vezetőségének.

Berta PéterVörösmarty Művelődési Ház Természetjáró Baráti Köre, Miskolc
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség honlapja
Versenyek
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
 
  Magyar Természetbarát Szövetség honlapja