IV. Bakancsos Atom Kupa
Gyalogos Természetjáró Tájékozódási Túraverseny versenykiírása

Szekszárdi-dombság, Sötét-völgy

  

Bevezető helyett:

Először is az új évezred elején sok szeretettel köszöntünk minden turistát, természetjárót no és túraversenyzőt. Másodszor ezúton hívunk minden kedves sportbarátot a III. évezred első országos túraversenyére, a IV. Bakancsos Atom Kupára. A versenyt új térképen, új 5letekkel, összesen 6 kategóriában rendezzük meg. Heted-7 országra szóló mulatságot ugyan nem ígérünk, de azon igyekszünk, hogy mindenki elégedetten távozzon (mindenki azért nem győzhet...)

Mivel versenyünk napja egy négy napos munkaszüneti időszakra esik, így programajánlatunkat kiegészítjük egy nyílt túrával a verseny előtti napra. Itt alkalmat biztosítunk a csodálatos Gemenci erdő megismerésére.

A verseny célja:

Egy hagyományt teremtő, országos kiírású verseny megrendezése Tolna megyében, a tolnai tájak bemutatása és versenyzési lehetőség biztosítása mindazoknak, akik ezt igénylik.

A verseny helye és ideje:

2001. március 17. (szombat)

Találkozó, előrajt: Szekszárdi-dombság, Sötétvölgy, Vadászház (a tavalyi rajt helye)

A találkozó helyszíne megközelíthető: gépkocsival a 6-os főútról a 147,7 km-nél a Gyermek tábor táblánál kell befordulni. Innen nagyrészt köves úton kb. 2 km-re található a ház. Tömegközlekedéssel érkezőknek Szekszárd autóbusz pályaudvarról külön busz indul 900 órakor, mely busz az eredményhirdetést követően visszaútban is igénybe vehető.

Az első rajt 8 órakor, az utolsó 10 óra 30 perckor lesz. A rajt eléréséről és a hazautazásról minden csapat maga gondoskodik.

Rendező:

A paksi Atomerőmű SE Természetjáró Szakosztálya a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával.
Versenybizottság: Versenybíró:  
Elnöke: Jakab Albert MTSZ részéről: Franczva László
Tagok: Baksa Tamás Címe: 6500 Baja, Flórián u. 34.
  Jakab Éva Tel.: (79) 325-576
  Nagy István ASE részéről: Magyar János
  Péter Imre    
  Szeri Ferenc    

A verseny formái és kategóriái:

Bontott távú, kötött menetsebességes, felső-, közép- és alapfokú egyfordulós, nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.

"A" "A/36" és "A/50"kategóriák:

I. felsőfokú (2-4 fő) tájfutótérképen, tájékozódási feladatokkal nehezített versenyek, a megfelelő életkori kategóriákkal. (táv: ~ 9 km, 9km, 7 km; szint: 350 m, 350 m, 300 m)

"B" kategória:

II. középfokú (2-4 fő) tájfutótérképen, kevés tájékozódási feladattal nehezített verseny.

(táv: ~ 9 km; szint: 350 m)

"C" kategória és "emelt szintű C" kategória:

III. alapfokú (2-5 fő) turista- és tájfutótérképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel + elméleti kérdések megoldása. Az emelt szintű kategóriában alapszintű tájékozódási feladtok megoldása szükséges. A "C" kategória végig turista úton halad. (táv: ~ 6 km; szint: 250 m)

Díjazás:

Kategóriánként az I., II. és III. helyezést elért csapatok oklevél díjazásban részesülnek, a helyezett csapatok tagjai érmet kapnak. Az "A", "A/36" és "A/50" kategóriák első helyezett csapatai egy évig őrzik a Bakancsos Atom Kupa vándorserleget. Kérjük a tavalyi győzteseket, hogy a kupákat verseny napjáig jutassák vissza a rendezőkhöz. Az eredményhirdetés tervezett időpontja 16 óra.

A versenyen indult minden résztvevő emlékjelvényt kap.

Nevezés, nevezési díj:

Előzetes nevezési lehetőség 2001. március 2-ig írásban:

* Jakab Albert 7030 Paks, Újtemplom u. 20. e-mail: jakab@npp.hu

A nevezéssel együtt lehet jelentkezni a március 16-án Szekszárdról 830 h-kor a vasútállomástól különjárati autóbusszal induló Gemenci túrára, melynek pontos útvonala az időjárástól és a Duna vízállásától függ. (Tervek között a gyalogos tanösvények és a Vízügyi múzeum szerepelnek.)

Érdeklődni telefonon: (75) 315-621 (17 óra után) vagy (20) 4318-112
 
A verseny nevezési díja határidőre beérkezett nevezés esetén 300 Ft / fő;
  szervezett természetjáróknak 200 Ft / fő;
  helyszíni nevezés esetén mindenkinek 400 Ft / fő.

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kérjük befizetni.

A versenyen minden csapat egy berajzolt nyomdai térképet kap. Igény szerint plusz színes fénymásolt térképet térítés ellenében biztosítunk, de azt kérjük a nevezéssel együtt előre jelezni. A fénymásolt térkép ára: 200 Ft/db.

Szállás lehetőség:

Lehetőség van szállásra a négynapos ünnep bármely napjára Szekszárdon, kollégiumi elhelyezéssel 1000 Ft/fő/éjszaka, diákoknak és 70 év felett 750 Ft/fő/éjszaka. A szállásigényt kérjük a nevezéssel együtt jelezni, és ez esetben kérünk valamilyen visszajelzési lehetőséget is. (telefon, e-mail, stb.)

Javasoljuk, használjátok ki a hosszú hétvégés alkalmat és ne csak versenyezni gyertek el, de túrázzatok is a környéken.

Kötelező felszerelés:

tájoló, íróeszköz, óra, elsősegély csomag, az "A", "A/50" és "B" kategóriáknál plusz körző, vonalzó, C kategóriákban a "Szekszárdi-dombság, a Dél-Sárköz és a Gemenci-erdő" (1996) turistatérkép.

Ajánlott irodalom:

Vendégváró Tolna megye, 1996.

Kiegészítő rendelkezések:

Vitás esetekben irányadó a Magyar Természetbarát Szövetség Versenyszabályzata.

Óvás írásban, a csapat célba érkezését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 1200 Ft egyidejű megfizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK A RENDEZŐK!Versenyek
Részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja

>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja