Ifjusági táborok

A Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány ajánlatai

Tájegység: Bükk

A tábor neve: Bánvölgyi Ifjusági Tábor - Dédestapolcsány
Levélcím: 3349 Nagyvisnyó, Pf. 1

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.15.

Férőhelyek száma: 126

Az elhelyezés körülményei: A tábor korszerű, 4,6 és 7 ágyas faházaiba várja vendégeit. A házakhoz közös zuhanyozó, WC tartozik. Sportpálya, foglalkoztató, szabadtéri játékfelszerelések találhatók a táborban.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Bánvölgye, Dedesi várrom (hegymászási lehetőség), Eger, Szilvásvárad, Lácbérci víztároló (horgászati lehetőség), Bánkút, Bükkfennsík, Szalajka völgy, Fátyol vízesés, Erdei múzeum, Ősember barlang, Lipicai ménes, Kocsimúzeum, Bélkő-hegység, Bélapátfalvai Apátsági templom, Tófürdő, Lillafüred, Ómassa, Aggteleki cseppkőbarlang, Kassa (Szlovákia)

Megközelítés: A Budapestről induló autóbusz a tábor előtt áll meg.Tájegység: Hortobágy

A tábor neve: Püspökladány
Levélcím: 4150 Püspökladány, Farkas-sziget

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.01 - 09.30

Férőhelyek száma: 44 fő

Az elhelyezés körülményei: A tábort kör alaprajzúra tervezték. A hálószobák, a tanári szobák, a vizes blokkok középről nyílnak. Az esztétikusan és korszerűen kivitelezett, természetes anyagokból (tégla, fa) jurtaszerű megoldással épített ház ad otthont az e tábort választóknak. A házban melegítőkonyha, zuhanyozók, tűzrakóhelyek állnak a táborozók rendelkezésére. A táborban 44 db kerékpár van.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Debrecen, Nádudvar, Karcag, Ágota-puszta építőtábori tájrekonstrukciós szakmai program, amelynek lényege a puszta élő- és növényvilágának helyreállítása. Az Alföld és a Nemzeti Park területén található.

Megközelítés: Debrecentől 49 km-re, Püspökladánytól 2 km-re van a tábor.Tájegység: Szigetköz

A tábor neve: Vének
Levélcím: Vének, Petőfi út 20.

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.01 - 09.30

Férőhelyek száma: 44 fő

Az elhelyezés körülményei: A tábort kör alaprajzúra tervezték, dísze az épület közepén meghagyott nagy fa. A hálószobák, tanári szobák, a vizes blokkok középről nyílnak. Az esztétikusan és korszerűen kivitelezett, természetes anyagokból (tégla, fa, nád) jurtaszerű megoldással épített ház ad otthont az e tábort választóknak. A házban melegítőkonyha, zuhanyozók állnak a táborozók rendelkezésére. A táborban 44 db kerékpár van. Tűzrakóhely található a táborban.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Kirándulás Győrbe, Pannonhalmára, Halászati Múzeum, rossz idő esetén a művelődési ház könyvtára is látogatható. A Szigetköz bejárása kerékpárral, csónakázás a Mosoni-Dunán.
A 160 lelket számláló község szívesen látja a fiatalokat, s tanítja meg az ősi mesterségekre, így pl. a halászatra, nádazásra, gyékényezésre, fafaragásra.

Megközelítés: Győrből menetrendszerű buszjárattal, a Dunán csónakkal (evezős túra esetén), valamint kerékpáron (a Nemzetközi Kerékpárút mentén fekszik). Győrtől 16 km-re van a tábor.Tájegység: Balaton-felvidék

A tábor neve: Csopak - Czitovszky Kastély
Levélcím: Csopak, Füredi u. 34.

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 06.01 - 08.31.

Férőhelyek száma: 40 fő

Az elhelyezés körülményei: A gyönyörű park közepén álló Czitovszky Kastélyban 2-4 ágyas, hideg-melegvizes mosdóval ellátott szobákban, közös terekkel. Szintenként női - férfi zuhanyozók és WC-k. A társalgóban kábel-TV, videó, rádió, rexasztal található. A hatalmas parkban elastán burkolatú teniszpályák (világítással), kerti gyerekjátszók, ping-pong asztalok, szalonnasütő. Tűzrakóhely található a táborban.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A Balatonfelvidék nevezetességei, Tihany, Balatonfüred, Veszprémi Állatkert, hajókirándulás.

Megközelítés: Menetrendszerű vonat és autóbusz. A csopaki megállótól 2 km-re van a tábor.Tájegység: Bakony

A tábor neve: Bakonyoszlop - Sövénykút
Levélcím: Bakonyoszlop, Sövénykút Fogadó

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.15.

Férőhelyek száma: 50 fő

Az elhelyezés körülményei: A táborban 4 és 6 ágyas pótágyazható szobák és sátorozási lehetőség biztosított. A házhoz közös zuhanyozó, WC tartozik.
Sportpálya, oglalkoztató, szabadtéri játékfelszerelések, tűzrakóhely találhatók a táborban. Lovaglási lehetőség.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Csesznek vára, Pannonhalma, Veszprém, Zirc (Arborétum, Apátsági Könyvtár) és a Bakony turista nevezetességei.

Megközelítés: A tábor csak külön autóbusszul vagy gépkocsival közelíthető meg, vagy Bakonyoszlopról gyalog (betonúton) kb. 5 km.Tájegység: Kőrösök vidéke

A tábor neve: Szarvas - Üdülőház
Levélcím: 5540 Szarvas, Bolza sétány 52. (Üdülő u. 52.)

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: egész évben üzemel

Férőhelyek száma: 14 fő

Az elhelyezés körülményei: Háromszintes üdülőépület. Külön épületben található a club és a szauna. Az udvar füves, közvetlenül a vízparton.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Holt-Körös, Arborétum, Múzeum, Tájház

Megközelítés: Vonattal, menetrendszerinti autóbusszal. Az üdülőház a Holt-Körös keleti partján, a városi strand mellett, a 44-es út összekötő hídjától mintegy 350 méterre található.Tájegység: Bükk

A tábor neve: Felsőtárkány - Ifjusági Központ
Levélcím: 3324 Felsőtárkány, Ifjusági út 1.

Fenntartó intézmény: Nemzeti Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.15

Férőhelyek száma: 80 fő

Az elhelyezés körülményei: Kőépületek. A szobákhoz közös vizesblokk tartozik.
A létesítmény gondozott, díszfákkal beültetett füves parkjában több sportpálya található, így aszfaltos kézilabda- és teniszpálya, röplabdapálya.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Felsőtárkány Eger határától 5 km-re helyezkedik el. A kedvelt Bükk-peremi kirándulóhely egyik nevezetessége a pálos kolostor, míg másik éppen az a hegyi "szórakozó centrum", amelynek a szálláshely is része. Egyébként Felsőtárkányból indul és Lillafüredre vezet hazánk hegyi tájképi szépségekben és kanyarokban leggazdagabb műútja. Felsőtárkányból kirándulások indíthatók a bükk kedvelt celpontjai: Szilvásvárad, Lillafüred, Miskolc-Tapolca, Aggtelek felé.

Megközelítés: Egerig vonattal, majd autóbusszal.Tájegység: Bakony

A tábor neve: Tölgyes Turistaközpont Bodajk
Levélcím: 8055 Balinka

Fenntartó intézmény: Fejér Megyei Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.16

Férőhelyek száma: 203 fő

Az elhelyezés körülményei: Közös zuhanyozók, az Alpesi faházakban zuhanyozófülke található (9 darab)

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Országos Kéktúra, piros-túra, Csókakői vár, Kisgyón, Székesfehérvár, Mór, Veszprém

Megközelítés: Autóbusszal Budapest Erzsébet térről. Vonattal a Székesfehérvár - Komárom vonalon a Csókakői megállóig, onnan gyalog.Tájegység: Balaton déli partja

A tábor neve: Esély - Budapest Alapítvány Gyermek és Ifjusági Tábor
Levélcím: 8636 Balatonszemes, Szabadság u. 5.

Fenntartó intézmény: Esély - Budapest (fővárosi gyermek- és ifjusági) Alapítvány

A tábor működik: 04.15 - 09.30

Férőhelyek száma: 230 fő

Az elhelyezés körülményei: Kétszintes épúletekben, 2, 4, 5 ágyas elhelyezési lehetőség, szintenként zuhanyozók, WC. A tábor sportlétesítményei, közösségi helyiségei ingyenesen használhatók.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A Balaton és környékének minden nevezetessége könney megközelíthető hajóval, vonattal vagy autóbusszal. (A tó 500 méterre, a hajóállomás 750 méterre, a vasútállomás 550 méterre található.)

Megközelítés: Az üdülő a strandtól 500 méterre, a 7-es főút irányában található.Tájegység: Mecsek

A tábor neve: Sikondai Gyermek- és Ifjusági Tábor
Levélcím: Sikonda, Tölgyfa u. 4.

Fenntartó intézmény: Baranya Megyei Gyermek- és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 04.15 - 10.15

Férőhelyek száma: 200 fő

Az elhelyezés körülményei: Klub, egy 80 fős és három 20-30 fős foglalkoztató terem. Aszfaltozott sportpálya, lábtenisz- és tollalslabdapálya, egyéb szolgáltatások előzetes egyeztetés után.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A tábortól 5-7 percre strandfürdő üzemel, kb. 1,5 km-re talalható az ország egyik legrégebbi, románkori kápolnája, a mánfai római katolikus templom. Sok mecseki kirándulóút kiindulópontja Sikonda, amely Pécstől 15 km-re található, így a megyeszékhely nevezetesseinek megtekintését is ajánljuk.

Megközelítés: A 66-os számú úton Pécsről autóbusszal, majd kb. 1 km séta, vagy Komlóról helyijáratú autóbusszal, amely óránként indul.Tájegység: Velence

A tábor neve: "Liget" Velence
Levélcím: Velence, Kis József u. 3.

Fenntartó intézmény: Fejér Megyei Gyermek és Ifjusagi Alapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.15

Férőhelyek száma: 200 fő

Az elhelyezés körülményei: Közös zuhanyozó és 20 db. fürdőszoba.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Velencei tó, Sukoró, Ingó-kövek (tájvédelmi körzet)

Megközelítés: Budapest Erzsébet térről autóbusszal, Budapest Déli pályaudvarról vonattal.Tájegység: Vértes

A tábor neve: Ifjusági Tábor Tata
Levélcím: 2890 Tata, Fáklya u. 4.

Fenntartó intézmény: Esély-Budapest (fővárois Gyermek- és ifjusági) Alapítvány

A tábor működik: 04.15 - 09.30

Férőhelyek száma: 730 fő

Az elhelyezés körülményei: Az üdülőben 600 fős előadóterem, 140 fős vetítőterem, kabinetek, sportpályák, sportszerek állnak a vendégek rendelkezésére.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Öregvár, Kálvária-kápolna, Cifra-malom, Pötörke-malom, Kuni Domonkos Múzeum, Vértesszőlős, Fényes-fürdő, Cseke-tó, Angolpark.

Megközelítés:Tájegység: Balaton

A tábor neve: Ifjusági Üdülő
Levélcím: 8229 Csopak, Sport u. 9.

Fenntartó intézmény: Veszprém Megyei Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: 05.01 - 09.30

Férőhelyek száma: 300 fő

Az elhelyezés körülményei: A 4 és 6 ágyas szobáknak közös vizesblokkja van. Nagyterem, két kisterem, sportpályák, sporteszközök, strand (400 méterre).

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A közelben fekvő Balatonfüredre (kb. 6 km), Tihanyba (kb. 12 km), nagyszerű kirándulásokat lehet tenni. Romantikus turista útvonal vezet a Koloska-völgybe. Egyéni igények alapjan hajózási-, vitorlás-, lovasprogramokat szervezünk.

Megközelítés: Közúton: a 71-es úttól 300 m, vasúttal: Budapest - Tapolca vonal (a tábor a vasútállomástól 400 méterre van).Tájegység: Budai hegység

A tábor neve: Csillebérci Szabadidő és Ifjusági Központ
Levélcím: 1121 Budapest, Konkoly Thege u. 21.

Fenntartó intézmény: Csillebérci Szabadidő Kft.

A tábor működik: egész évben

Férőhelyek száma: 200 - 1000 fő

Az elhelyezés körülményei: Ifjusági szálló: 2 - 3 ágyas szobák, tusoló a folyosón.
Nyári tábor: 10 ágyas kőépületek, tusoló külön épületben.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Jánoshegyi kilátó, Gyermekvasút, Libegő, Normafa, Makkosmária, Hűvösvölgy, Budakeszi Vadaspark

Megközelítés: Budapest, Moszkva térről fekete 21-es busszal Normafáig (vágállomás), majd a 90-es busszal a második megállo (gyermekvasút)Tájegység: Alföld

A tábor neve: Turisztikai es Szabadidő Központ
Levélcím: 5001 Szolnok, Tiszaliget, Pf. 178

Fenntartó intézmény: Szolnoki Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: egész évben üzemel.

Férőhelyek száma: 320 fő

Az elhelyezés körülményei: A házak 2 db szobából állnak. A 2x4 ágyas elhelyezésnél a házban található a zuhanyozó és a WC. A 12 db. 6 ágyas szobához és a 16 db 6 ágyas szobához, amely faház, közös vizesblokk tartozik. Kölcsönözhető eszközök: sportszerek, kajak-kenu.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Szigligeti Színház, Damjanich Múzeum, Levéltár, Művésztelep

Megközelítés: A vasútállomástól a 15-ös autóbusszal.Tájegység: Kőrösök vidéke

A tábor neve: Ifjusági Üdülőközpont
Levélcím: 5624 Doboz-Szanazug

Fenntartó intézmény: Békés Megyei Gyermek es Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.01 - 09.30

Férőhelyek száma: Kőház 120 fő, motel 27 fő

Az elhelyezés körülményei: A motelben a szobákhoz zuhanyozó, WC, a kőházhoz központi vizesblokk tartozik. Aszfaltozott kézilabdapalya, homokos es füves röplabdapálya, játszótér, ping-pong asztalok, 300 fős szabadtéri színpad, 4 hektár szabad zöld terület. Foglalkoztatók: 2 x 60 m˛-es, 1 x 260 m˛-es, 2 x 35 m˛-es, valamint egy 80 fős ebédlő. Önálló audió és videó hálózat, ingyenes parkolási lehetőség. Szalonnasütéshez, bográcshoz eszközök biztosítása. Sport és szabadidős programok, vetélkedők, kirándulások szervezése, lebonyolítása. A táborban (IV. osztályú) büfé működik.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Békés (12 km gyalogtúra) Görögkeleto templom, iskolatörténeti gyűjtemény (előzetes bejelentéssel látogatható), múzeum és képtár. Békéscsaba (20 km) Helytörténeti múzeum (eredeti Munkácsy festmények láthatók). Szabadtéri Gabonamúzeum (alföldi jellegzetesség), Szlovák tájház, meseház, diáktanya, Gyula (20 km) Középkori vár, Dürer terem. Orosháza (56 km) Szürke gulya, racka nyáj, Darvas József emlékháza és irodalmi múzeum, Gyopáros fürdő, Rágyánszki arborétum. Kétegyháza (25 km) Tanya-múzeum, lovalglasi lehetőség.

Megközelítés: Békéscsaba vasútállomás melletti Volán-pályaudvarról autóbusszal a tábor megállóig. MŰúton Békéscsabán és Doboz községen át a szanazugi üdülőövezetbe vezető úton. Békoscsabától kb. 20 km.Tájegység: Keszthelyi hegység

A tábor neve: Zalai GYermek és Ifjusági Alapítvány Ifjusági Üdülője
Levélcím: 8313 Balatongyörök-Szépkilátó

Fenntartó intézmény: Zalai Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: 04.15 - 10.15

Férőhelyek száma: 240 fő + 39 fő

Az elhelyezés körülményei: Közös használatú helyiségek az épületen belül: egy nagyterem (250 - 300 fő), 6 kisterem (40 fő). Sportpályák, alapvető sportszerkölcsönzés, büfé, strand (saját).

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Szigligeti vár 8 km, Badacsony 12 km, Tapolca 20 km, Sümeg 20 km, Keszthely 10 km, Hévíz 15 km, a közelben kilátó, Afrika múzeum.

Megközelítés: Gépkocsival a 71-es számú főútvonalról. Az autóbuszmegálló 500 m-re, a vasútallomás és a hajóállomás 1 km-re van.Tájegység: A Duna holtága mellett

A tábor neve: Tolna Megyei Gyermek és Ifjusági Közalapítvány Ifjusági Tábora
Levélcím: 7139 Fadd-Dombori, Dunasor 1.

Fenntartó intézmény: Tolna Megyei Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 04.15 - 10.15

Férőhelyek száma: 140 fő

Az elhelyezés körülményei: Közös szociális blokk, 150 fős előadó, tévéterem, asztalitenisz-terem, büfé, önálló étterem, saját strand.
Kölcsönzés: labdajátékok, kajak-kenu, kerékpár, mosógép, centrifuga
Sportpályák: kézi, kosár, homokos strandröplabda-pálya

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Szekszárdi borvidék, Gemenci Vadrezervátum, Paksi Atomerőmű, Sárköz. Kirándulás kishajóval Gemencben és a Dunán.

Megközelítés: Közúton a 6-os főút Tolna - Fadd-Dombori vonalon. Vasúton Tolna-Mözs állomásig, onnan autóbusszal Tolna-Fadd-Domboriig.Tájegység: Balaton déli part

A tábor neve: Zamárdi Gyermek es Ifjusági Tábor
Levélcím: Zamárdi, Nagyváradi u. 92.

Fenntartó intézmény: Pest Megyei Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.15.

Férőhelyek száma: 130 fő

Az elhelyezés körülményei: Szálláshelyek faházakban, központi vizesblokk, fedett foglalkoztató, ebédlő kőépületben, aszfaltos sportpálya, füves, árnyékos udvar, tűzrakóhely, asztalitenisz, röplabdapálya. Ágyneműt biztosítunk.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A Balaton déli és északi partjának nevezetességei (Siófok, Szántódpuszta, Tihany, Balatonfüred). A község szabadstrandján (kb. 200 m) strandolási, vizisport lehetőségek.

Megközelítés: Zamárdi vasútállomástól 1 km a szántódi komp felé.Busszal, autóval a 70-es úton (a táborba jelentkez~knek részletes térképet küldünk).Tájegység: Börzsöny

A tábor neve: Kismaros Gyermek és Ifjusági Tábor
Levélcím: Kismaros, Kossuth u. 16.

Fenntartó intézmény: Pest Megyei Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: 04.16 - 10.30

Férőhelyek száma: 38 fő

Az elhelyezés körülményei: Kőházban (családiház jelegű): hideg-meleg vizes zuhanyozó (2 + 1); fedett terasz étkezés és foglalkozások céljára. Ágyneműt biztosítunk.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A Börzsöny és a Dunakanyar turistaútjai, nevezetességei (Királyrét, Magas-tax, Nagyhideg-hegy, Vác, Nagymaros, Visegrád, Zebegény), Börzsönyi Kisvasút, Gara múzeum (kerámia).

Megközelítés: Vonattal a Budapest-Szob vasútvonalon, autóbusszal a Budapest-Árpád hídtól, illetve a 2-es és 12-es úton.Tájegység: Börzsöny

A tábor neve: Kóspallag "Rablótanya" Turistaház
Levélcím: Kóspallag

Fenntartó intézmény: Pest Megyei Gyermek és Ijusági Alapítvány

A tábor működik: egész évben

Férőhelyek száma: 30 fő

Az elhelyezés körülményei: A szálláshely erdei környezetben található ("félnomád" körülmények), tisztálkodás a település sportegyesületének épületében (hideg-meeg vizes zuhanyozó), udvarban WC-k. Ágyneműt biztosítunk.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A Börzsöny nevezetességei (Magas-Tax, Nagyhideg-hegy, Királyrét, Kisinóci túristaház), az erdei környezet ideális közösségi programok szervezéséhez.

Megközelítés: Kismaros vasútállomástól autóbusszal. Autóval a 2-es és 12-es úton, a falutól kb. 800 m-re van a tábor.Tájegység: Kisalföld, Alpok alja

A tábor neve: Gyermek es Ifjusági Tábor
Levélcím: 9406 Sopron, Brennbergi út

Fenntartó intézmény: Sopron Városi Gyermek és Ifjusági Alapítvány

A tábor működik: egész évben

Férőhelyek száma: 244 fő

Az elhelyezés körülményei: A 4 ágyas szobákhoz külön fürdőszoba es mellékhelyiség tartozik. A 6 ágyas elhelyezésnél közös eü. blokkok. Ingyenesen igénybevehető: előadótermek, technikai berendezések, sportpályák, parkoló, sportszerek, TV terem, hűtőszekrények.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Sopron, kiépített túristautak, Nagycenk, Fertőd, sz Eszterházyak barokk kastélya, Fertőrákos monumentális kőfejtője 20 km-es körzetben található. A Fertő-tó fél óra alatt elérhető a nyári fürdőzésre es hajóirándulásra vágyóknak. Az ausztriai Burgenland tartomány nevezetességei (Kismarton, Bécsújhely, Fraknó) is könnyen megközelíthetőek.

Megközelítés: Sopron központi buszpályaudvarról induló 3-as autóbusszal.
Különjárati autóbusszal érkezők részére őrzött parkolási lehetőséget biztosítanak.Tájegység: Köszeg hegyalja

A tábor neve: Hotel Avar
Levélcím: 9726 Velem, Petőfi u. 16.

Fenntartó intézmény: Vas Megyei Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: egész évben

Férőhelyek száma: 134 fő

Az elhelyezés körülményei: Közös zuhanyozók, klubhelyiségek, sportszer kölcsönzés, tornaszoba, kondicionáló terem, szauna, sportpályák, büfé.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Kőszeg: Jurisich-vár, Patika Múzeum, Szent Jakab templom, Jézus Szíve templom. Rövid túra a kőszegi hegyekben, Hetforrás, Szabóhegy, Cáki pincesor. Velem: gyalogtúra Kőszeghegyalján, Szent Vid kápolna, Írottkő, Népművészeti műhely, Vizimalom. Szombathely, Ausztriai szomszédolás.

Megközelítés: Szombathelytől különjáratú autóbusszal (25 km)Tájegység: Kőszeg hegyalja

A tábor neve: Gyermeküdülő Velem
Levélcím: 9726 Velem, Kossuth u. 1.

Fenntartó intézmény: Vas megyei Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 04.15 - 10.15

Férőhelyek száma: 62 fő

Az elhelyezés körülményei: Közös zuhanyozók, klubhelyiségek, sportpályák. Étkezés a Hotel Avarban (1 km-re)

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: Kőszeg: Jurisich-vár, Patika Múzeum, Szent Jakab templom, Jézus Szíve templom. Rövid túra a kőszegi hegyekben, Hetforrás, Szabóhegy, Cáki pincesor. Velem: gyalogtúra Kőszeghegyalján, Szent Vid kápolna, Írottkő, Népművészeti műhely, Vizimalom. Szombathely, Ausztriai szomszédolás.

Megközelítés: Szombathelytől különjáratú autóbusszal (25 km)Tájegység: Balaton déli partja

A tábor neve: Balatonfenyvesi Gyermek és Ifjusági Üdülő
Levélcím: 8648 Balatonfenyves, Kölcsey u. 3.

Fenntartó intézmény: Baranya megyei Gyermek és Ifjusági Közalapítvány

A tábor működik: 05.15 - 09.15

Férőhelyek száma: 150 fő

Az elhelyezés körülményei: Az üdülő közvetlenül a Balaton partján található. Az üdülő vendégeit sportpálya, teniszpalya, csónakok, kajakok, szörfök, vízibiciklik használata illeti meg. Egy 100 fős nagyterem, két állandó büfé áll a nyaralók rendelkezésére.

A környék nevezetességei, kirándulási lehetőségek: A tábor a Balaton partján található a fenyvesi szabadidőközpont közelében. A környék főbb nevezetességei: Keszthely, Tapolca, Badacsony, Csillagvár, Kisbalaton és a távolabbi Balaton-parti nevezetességek.

Megközelítés: Balatonfenyves vasútállomástól a tébor 300 méterre van.Szállások, programajánlatok
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja