Lovastábor a Bakony lábánál

A Keleti-Bakony és a Sárrét találkozásánál, ahol valaha Mátyás király megkóstolta a csóri csuka máját, lovastábort szervezünk a nyár folyamán.

Részvételi díj:

Az öszeg a lovaglás és a szállás költségeit tartalmazza.

Szállás: egyszerű körülmények között szivacson, hálózsákban közös teremben, ahol kényelmesen elfér 20 - 30 fő.

Étkezés: főzési lehetőség, hűtőszekrény van.

Tisztálkodás: tusoló van, WC az udvaron.

Az alapvető lovaglási ismeretek elsajátítása mellett (lóval való szakszerű bánásmód, ellátásuk, felszerszámozásuk stb.) mód nyílik kiegészítő program keretében hétvégén a környék nevezetességeivel megismerkedni gyalog- vagy kerékpártúrák során. Például:

Strandolási lehetőség:

A tábor megközelíthető: Székesfehérvár és Veszprém felől autóbusszal a 8-as főúton (a vasútállomás a falutól 5-6 km-re van) kerékpárral szintén könnyen elérhető, lásd a mellékelt útvonal-leírást.

Turnusok fogadása június végétől szeptember végéig (egyenlőre csak nyáron).

Jelentkezni lehet:

Megközelítés: Kerékpárral kellemes túrának kínálkozik. Várpalota felől Inotán keresztül a Baglyas-hegy alatt vezető földúton egyszerűen megközelíthető. Székesfehérvárról a Csóri út kerékpárútján haladva az Iszkaszentgyörgy felé vezető úra kanyarodunk egy fehér kőkeresztnél jobbra, ezen az úton haladunk vagy 2 km-t, s a réten, szántóföldön elérve a mgasfeszültségű távvezetéket balra kanyarodunk egy földútra a Csór - Iszkaszentgyörgyi szőlőhegyek felé. Tartva az irányt a szőlőhegyet elérve, továbbra is balra haladung a hegy lábainál húzódó földúton, párhuzamosan a 8-as főközlekedési úttal. Rövidesen elérünk egy völgy bejáratához a szőlőket elhagyva (Szárazhorog jobbra), ahol birkaistállók találhatók, itt már egészen közel vagyunk a betonúthoz, s néhányszáz méterre vagyunk már csak a falutól.

A faluban a Csóri Csuka Csárdánál lévő útkereszteződésnél jobbra kanyarodunk a Hadi útra s innen már látható a lovarda épülete.

Hasonlóképpen kerékpárral Bodajk, Fehérvárcsurgó, Moha (Mór, Söréd, Bicske) felől megközelíthető a tábor betonúton.Szállások, programajánlatok
A Magyar Természetbarát Szöetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szöetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szöetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szöetség honlapja