Csipet Csapat
Diák- és Családtúra Szakosztály

Tisztelt érdeklődők!

A Csipet-Csapat Diák- és Családtúra Szakosztályának célja, hogy diákoknak és hozzátartozóiknak lehetőséget biztosítson a természet felkeresésére, hazánk szép tájainak történelmi és kulturális emlékeinek megismerésére.

Ehhez minden alkalommal felkészült túravezetőket biztosítunk.

Szeri József
1046. Budapest, Cserző u. 3.

Podlussány Miklós
1038 Budapest, Hollós Korvin Lajos u. 4. X/89.
Telefon: (30) 246-844, (1) 243-3586

Podlussány Tamás
1039 Budapest, Juhász Gyula u. 8. V/42.

Mikus Pál
2241 Sülysáp, Szív u. 11.
Telefon: (29) 436-337, (1) 2920-420

A klub címe: Általános Művelődési Központ, 1048 Budapest, Hajló u. 2-8. Telefon: (1) 180-6188

Klubdélutánok: az MTSZ központjában

Túráink megtalálhatók az Eseménynaptár Események részletesen rovatában, a havi vagy heti bontású lapokon, valamint írásban a Budapesti Természetbarát Központ Gyopár szakosztályának negyedévenként megjelenő túranaptárában (kapható a Budapesti Természetbarát Sportszövetség irodájában).

A túrákkal kapcsolatban érdeklődni lehet Mohl Zsuzsánál munkaidőben a (1) 270-2552/122 telefonszámon.

A programban meghirdetett túrákon kívül - előzetes egyeztetés alapján - egyéb családi, osztályközösségi túrákat kívánság szerint is szervezünk, bonyolítunk. Kedvezményes utaztatás is lehetséges. Az osztályok túrafelelősei a fenti címen az osztály kívánságának megfelelő túra, kirándulás szervezéséhez segítséget kaphatnak.Mi legyen a hátizsákban?

A hátizsák nem oldaltáska, nem szütyő, nem egy kellemetlenkedő műanyag zacskó, hanem a két pántján jól rögzített hátizsák! Lehetőleg egy zsákba csomagoljunk, hhogy mind a két kezünk szabad legyen.

Tartalma: esőkabát, meleg alsónemű, a túranapok számától függően váltózokni, cserélhető réteges könnyűholmi, törülköző, fogkefe, éjszakára egy meleg kopott tréningruha. Továbbá az időjárástól függően kesztyű, sál, sapka.

Élelem: minden olyan táplálkozásra alkalmas, túra útra tárolható konzerv, sajt, vaj, felvágott féle, amit szívesen megeszünk, esetleg kínálunk másoknak is. A természetjáró naponta egyszer meleg ételt is eszik, ezt az alkalmat megteremti még menet közben is bármelyik faluban. A folyadék, amit szomjúság ellen fogyasztunk, az víz. Ezt megfelelő edényben tároljuk. A dugaszolást mindíg kihangsúlyozzuk, és mégis van, aki ezt figyelmen kívül hagyja, és menetközben kiömlik a vize.

Aki gyógyszert szed, az a használati utasítással együtt csomagolja el, és figyelmeztesse a túravezetőt annak szükségességéről.

Mindenki annyit csomagoljon be, amennyit elbír. Bár a természetjáró udvarias, szívesen segít másoknak, de ezt a tulajdonságát ne számítsuk be előre. Aki amit hoz, azt vigye is.

Költőpénzét mindenki olyan helyre tegye, ahonnan könnyen kezeli, de nem vész el.

Többször kihangsúlyozzuk és mindig újra mondjuk, a természetjáró legfontosabb alkatrésze a lába, ezért a cipő nem egy kitaposott - ezt vedd fel, ez még jó és nem kár érte - hanem a napi túrákra alkalmas lapos sarkú cipő vagy bakancs. Az se baj, ha van kamásli, ez véd a már megint beleesett valami ellen is. Ez házilag is elkészíthető.

A mindenkori időjárás-előrejelzés határozza meg a becsomagolandó holmikat. Semmi feleslegeset ne csomagoljunk, mert az csak kényelmetlenséget okoz.

Illik, szükséges, kell, nem árt, ha a túrákat megelőző klubnapon, esetleg a szülő kíváncsiságát is kielégítendő megismeri a túravezetőt, akire féltett, általa eddig megfelelő módon nevelt gyermekét bízza. Ilyenkor lehetséges, hogy mindkét fél a személyes beszélgetéskor erősítheti kapcsolatát, szülő-gyermek-túravezető között. Netán a következő túrán már ~p is részt vesz.

Megjegyzés: Az előkalkuláció nem lehet mindig pontos. Közismertek az állandóan változó árak, ezért mindig legyen nálunk biztonsági tartalék.


Természetbarát egyesületek, szakosztályok
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja


>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja


>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja


>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja