Baja környéki Duna-ágak vizitúra

A túra rendezője: A Magyar Természetbarát Szövetség Bács-Kiskun megyei Bizottsága.

A túra célja: A Baja környékén vizi úton felkereshető vadregényes Duna-ágak természeti szépségeinek és magának Baja városának a megismerése.

A túra időpontja: 1997. június 18 - 22.

Találkozás: 1997. június 18-án Baján a Petőfi szigeten a BÉFA üdülőben (a Sugovica Kemping mögötti faragott fa játékokkal berendezett játszótér mellett balra fordulva a Sugovica partján a baloldali sarkon található).

Szállás: Táborozás saját sátorban a már említett BÉFA üdülő udvarán napi 150 Ft/fő térítésért (1996-os ár.)

Nevezési díj: 600 Ft/fő 14 éves életkor felett; ez az összeg a szervezési, a bajai hajószállitást költségeket és egy közös vacsora árát foglalja magában. A nevezési díjat a túra kezdetén készpénzben kell befizetni.

Nevezési határidő: Írásban 1997. június 1-ig az alábbi cimre:
Dr. Garay Dénes, 6050 Lajosmizse, Dózsa György út 135, telefon: (76) 356-426. Kérjük jelentkezéskor a résztvevők nevének, lakcimének, sportkörének, az érkezés időpontjának és módjának (vasút, gépkocsi, csónak), valamint annak közlését, hogy hajószállitásra a vasútállomásról tartanak-e igényt. Kérjük lehetőleg annak a közlését is, hogy június 22-én szombaton igényelnek-e, és hány főre ebédet a Rezéti-Duna bejáratánál lévő üdülőben kb. 400-500 Ft-os árért?

Túravezetők:
Szirmai József, 6500 Baja, Fülep L. u. 29, Telefon: 79/322-045.
Dr. Garay Dénes, 6050 Lajosmizse, Dózsa György út 135, Telefon: 76/356-426

A túra programja:

Június 19. csürtörtök: Délelőtt városnézés, délután rövid bemelegitő túra a Dunán (Vén Duna, Koppányi zátonyok), a Petőfi sziget körbeevezése, kb. 20 km.

Június 20. péntek: Baja-Sugovica-Duna-Móric Duna-Duna-Kádár Duna-Szeremlei Duna (déli pihenő Szeremlén). Sugovica-Baja; kb. 22,5 km; és egy biztos, kb. 200 méteres a Szeremlei Dunából a Sugovicába.

Június 21. szombat: Baja-Sugovica-Duna (déli szünet a Rezéti Duna bejáratánál lévő üdülőben, ahol valószinűleg előre megrendelt ebédet is kapunk) - Rezéti Duna-Duna-Vén Duna-Duna-Sugovica-Baja; kb. 36 km. Közös vacsora a táborhelyen.

Június 23. vasárnap: Választás szerint uszodalátogatás, vizi vetélkedő, rövidebb kivánságtúra, vagy/és táborbontás, hazautazás. Igény szerint hajószállitás a vasútállomásra.

A vizállástól függően a túra programja a fent megadotthoz képest változhat!

Általános tudnivalók: A túrán mindenki önellátó és azon saját felelősségére vesz részt. 14 éven aluli gyermekek önálló jelentkezését csak a szülők írásos hozzájárulásával fogadjuk el. Hajók és táborozási felszerelés kölcsönzése nem áll módunkban. A túravezető(k) minden este 19 órakor eligazítást tart(anak). A hajók szállitását Baján vasútállomástól, illetve vasútállomásig megszervezzük. A túrához óbudai kezdettel június 14-től csatlakozó túrát indítunk, amelynek részletes kiírása a Bács-Kiskun megyei Természetbarát Bizottságtól, vagy Dr. Garay Dénestől igényelhető.

Kecskemét, 1996. augusztus 31.

Jó időt, jó vizet kivánva minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Bács-Kiskun megyei Természetbarát Bizottság
Vizitúra Bizottsága
6000 Kecskemét, Deák F. tér 3Részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja