"3 x 50" TELJESÍTMÉNYTÚRA KIÍRÁSA

A hosszútávú teljesítménytúrázás népszerűsítése és művelése, valamint a rendszeresen teljesítménytúrázók erőnlétének és akaraterejének felmérése érdekében 1996 őszén harmadízben megrendezésre kerül a "3 x 50" elnevezésű, 150 kilométeres teljesítménytúra a Dunazug-hegység területén.

A túra rendezője: Óbudai Ravaszfa
A túra időpontja: 1996. szeptember 27-29. (péntek - vasárnap)
A túra útvonala:

  1. szakasz: Budai Hegység - Pilis 50,0 km / 1560 m / 12 óra + 4 óra pihenő

  MSTSZ "B" 66/16 pont

  Normafa - Makkosmária - János-hegy - Hárs-hegy körút - Fekete-fej - Vörös-pocsolya - Zsíroshegyi túristaház romja - Hidegkúti út - Csúcs-hegyi erdő - Köves-bérc - Kevély-nyereg - Hosszú-hegyi tisztás - Pilisszántó Általános Iskola

  2. szakasz: Visegrádi hegység 50,1 km / 1865 m / 12 óra + 8 óra pihenő

  MSTSZ "B" 68/16 pont

  Pilisszántó Általános Iskola - Vörös út - Dobogókő, Rezső-kilátó - Júlis-forrás - Dömösi ifjusági tábor - Prédikálószék - Pilisszentlászló - Dömörkapu - Nagy-Csikóvár-nyerge - Dobogókői tisztás - Mária-pad - Pilisszántó Általános Iskola

  3. szakasz: Pilis - Budai-hegység 49,9 km / 1521 m / 12 óra

  MSTSZ "B" 65/16 pont

  Pilisszántó Általános Iskola - Pilis-tisztás - Sasfészek túristaház - Sziklák alatti dűlő - Klastrompuszta - Kopár Csárda - Hosszú-árok - Nagyszénás, túristaház emlékfal - Zsíros-hegyi túristaház romja - Máriaremete, templom - Hűvösvölgy

A túra távja: 150,0 kilométer
A túra szintemelkedése: 4946 méter
A túra szintideje: 48 óra (szakaszonként 12 óra menetidő plusz a pihenőidők)
Nevezési díj: 500 Ft, amely magában foglalja a kitűző, az emléklap, a szolgáltatások és a szervezés költségét.
Rajt: 1996. szeptember 27-én (pénteken) 18.00-kor tömegrajt, helye: Normafa autóbusz végállomás.
Nevezés: a rajt előtt 17.00 - 17.45
Cél: 1996. szeptember 29-én (vasárnap) 18.00-ig Hűvösvölgyben
MTSZ pontszám: 329
Kötelező felszerelés: elemlámpa (tartalék elemmel és izzóval), hálózsák, derékalj.
Ajánlott felszerelés: bejáratott túracipő (bakancs, trekking- vagy edzőcipő), tartalék zokni, Budai-hegység és Pilis turistatérkép (lehetőleg a legújabb kiadás), tájoló vagy iránytű, kétnapi élelem, kulacs, íróeszköz, jegyzetfüzet, izomlazító krém.
Szolgáltatás: Pilisszántón tea és szombaton meleg vacsora (egytálétel); Csomagszállíta Normafa - Pilisszántó és Pilisszántó - Hűvösvölgy viszonylatokban (a közbeeső állomásokon a csomagok nem hozzáférhetőek). Csomagmegőrzés Pilisszántón.
Szállás: A két pihenő idején Pilisszánto Általános Iskolában saját hálózsákkal és derékaljjal kb. 150 Ft térítés ellenében (mosdási lehetőséggel). A túra előtt és után a rendező szállást biztosítani nem tud!

FIGYELEM!

A teljesítménytúra csak egészében teljesíthető, résztávok teljesítésére nincs lehetőség. A túra feltételeit csak jó erőnlétben lévő sporttársak tudják teljesíteni, azaz azok, akik rendszeresen járnak 50 és 100 km-es teljesítménytúrákra. Előzőleg mindenki mérlegelje saját képességeit, és utána döntsön az indulásról.
A teljesítménytúra során három tömegrajt van (péntek 18.00, szombat 10.00 és vasárnap 6.00). Ebből adódóan nem folyamatos gyaloglásról van szó, hanme három 50 km-es túra egymás utáni teljesítéséről, így a pihenőidő is kötött: az első szakasz után legalább 4 óra, a második szakasz után legalább 8 óra.
A túra nem verseny! Akik a teljesítménytúra útvonalát a kiírásnak megfelelően végigjárják és igazolólapjukon valamennyi ellenőrzőpont igazolása (beleértve a feltételes ellenőrzőpontokat is) a megfelelő sorrendben szerepel, megkapják a túra kitűzőjét es emléklapját.
A teljesítménytúrán bárki részt vehet, aki saját belátása szerint elég erősnek érzi magát a feltételek teljesítéséhez, ezért MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE INDUL!
A RENDEZŐTŐL KÁRTÉRÍTÉS SEMMILYEN CÍMEN NEM IGÉNYELHETŐ!
További információk telefonon: Rakk Gyula 295-1508
Sztancsik György 290-9661

Jó időt, sikeres teljesítést!Események 1996. október
Részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja Szövetség honlapja Szövetség honlapja Szövetség honlapja