Partizán út

Partizán út

túramozgalom kiírása

 1. A túra célja: Szőnyi Márton és magyar partizán társai 1944 őszén végre hajtott bátor hőstetteinek színhelyén az Ó-Bükk hegységben piros sáv jelzésen való túrázás. Az út végigjárói megszerzik az emlékjelvényt, melyet az Ózdi Intéző Bizottság adományoz a teljesítők részére.
 2. A túra útvonala: A Borsod megyei Hangonyi tótól kezdődő pirossal jelzett útvonal Járnokfői tanya, Palina erdészház, Cinókás közorma, Szarvaskői nyereg érintésével Borsodnádasd község Ózd-Borsodnádasd vasútállomásig vezető mintegy 20,2 km hosszú távon. Szintkülönbség 530 m, 356 perc menetidő.
 3. Bélyegzési helyek:
  1. Hangonyi tónál levő halászháznál,
  2. Palina erdészháznál,
  3. Borsodnádasd szélső házainál elhelyezett bélyegző (vagy bármely községi bélyegző).
 4. A teljesítés igazolása: A túra teljesítésének igazolása a szokásos túrajelentés kiállításával és felhasználásával történik, a 3. pontban felsorolt bélyegzési helyeken.
 5. A jelvény odaítélése: A túra igazolása és a jelvény kiadása a túrajelentés vagy a Partizán-út túravázlaton található igazoló szelvény bélyegzése alapján történik. Ezért annak 1 példánya az előírt bélyegzőkkel ellátva az Ózd város Polgármesteri Hivatal Művelődési, Ifjúsági és Sportosztály - "Természetbarát" Vasvár út 50. Pf.40. címre küldendő, ahol az ellenőrzést és a jelvény odaítélését végzik.
 6. Értesítés a túraigazolások elfogadásáról: A beérkezett túrajelentések alapján a túra elfogadásáról a beküldő szakosztály vagy sporttárs értesítést kap. A jelvény ára 30,-Ft (1992) befizetése után.
 7. Egyéb tudnivalók: Előzetes bejelentés nem szükséges a túra lebonyolítására. Ajánlatos a túrajelentést eggyel tóbb pe dányban kiállítani, hogy a beküldés után a szakosztályoknál azok ne hiányozzanak. Az útvonalat az Ózdi Kohász Sportegyesület Természetjáró Szakosztálya létesítette.Jelvényszerző túramozgalmak
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja Szövetség honlapja Szövetség honlapja Szövetség honlapja