Kohászok útja

Kohászok útja
jelvényszerző túramozgalom

Ózd Bükk Művelődési és Vendéglátó Ház
Természetbarát Köre
3600 Ózd, Árpád vezér út 29.

 1. A túra célja: Az ország, valamint a három kohász város természetjárói megismerjék a kohász városokat, az útvonalon lévő természeti nevezetességeket és értékeket. Az útvonal kijelölésével lehetővé kívántuk tenni, hogy az útvonal bejárásakor a résztvevők megismerhessék az észak-magyarországi kohász városok politikai, szociális és kulturális intézményei és fejlődésükről tájékoztatást nyerjenek.
 2. A túra útvonala: az útvonal két szakaszból áll:
 3. Bélyegzőhelyek:
 4. A teljesítés igazolása: egyesületi / szakosztályi hivatalos túrajelentéssel, azon az útvonal ismertetésénél feltüntetett igazolóhelyenkénti bélyegzéssel történik. Csoportos teljesítés esetén csak egy túrajelentés szükséges. A bélyezgőhelyeken bármely, a helységet jelölő bélyegző is elfogadott.
 5. A jelvény megszerzése: az igazolóbélyegzőkkel ellátott túrajelentés megküldése, vagy személyes átadása Wenczel Péter címére (3600 Ózd, Kazinczy út 9.), és a jelvény aktuális árának megfizetése. A teljesítés elfogadása esetén a szervező csekket küld, majd a pénz beérkeztét követően postai úton juttatja el a jelvényeket, de a jevények személyesen is átvehetők.
  A jelvényt csak a teljes útvonal, tehát a Salgótarján - Ózd - Diósgyőr bejárása után lehet kérni.
 6. Egyéb tudnivalók:
  A jelvénykészítésben a Vas- Fém- és Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezetének Sportosztálya sietett alapítványával segítségünkre, amelyért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.
  Az ügyvitel érdekében előzetes bejelentés nem szükséges.
  Az útvonal
 7. A jelzésekkel kapcsolatos észrevételeket kérjük az 5. pontban szereplő címre közölni.
  Ajánlatosnak tartjuk, hogy a résztvevők bélyegzőpárnát hordjanak magukkal, mert a nyári szárazságban a kihelyezett párnák könnyen kiszáradnak.

Reméljük, sokan bejárják majd hazánk e szép táján vezető "Kohászok útját", és sok-sok szép élménnyel gazdagodva válnak a jelvény tulajdonosává.Jelvényszerző túramozgalmak
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja
Szövetség honlapja