Hegyhát turistája

Hegyhát turistája
jelvényszerző túra

A Vasvári Helyiipari Sportkör Természetjáró Szakosztálya megalakulásának 15 éves évfodulója tiszteletére hirdette meg a"Hegyhát turistája"címmel gyalogos jelvényszerző mozgalmat. A mozgalmat jelenleg a Vasvári Önkormányzat gondozza.

A mozgalom célja: a szabadidő hasznos és kulturált eltöltésének segítése, a Vasi-Hegyhát, Vasvár és környékének jobb megismerése, kevésbé ismert területek bemutatása.

A túrát bárki teljesítheti, aki a túrafüzetet megvásárolja, az útvonala bejárja és az igazoló bélyegzőket megszerzi.

A túra teljesítése nincs időhöz kötve, bármikor teljesíthető.

Az útvonal során az igazolólapon feltüntetett helyeken kell bélyegezni. Négy helyen kihelyezett bélyegzo van, ezek használata kötelezo. Vasvár Helytörténeti Múzeum, Hegyhátszentpéteri Tájház és a Jeli Arborétum meglátogatása kötelezo, igazolásul a Tájak-Korok-Múzeumok bélyegzojét fogadjuk el. Vasvár és Pácsony vasútállomás bélyegzoje, Gyorvár községben bármilyen bélyegzo lenzomatát elfogadjuk. Amennyiben valahol a kihelyezett bélyegzok hiányoznak, ezt kérjük sürgosen szíveskedjenek közölni, ebben az esetben fotót vagy rövid leírást kérünk az adott helyről.

A túra teljesítése után a füzetet szakosztályunk címére kell megküldeni, elbírálás után a jelvényt és a füzetet postán küldjük meg.

A túrával kapcsolatos minden kérdésre levélben vagy személyesen szívesen adunk felvilágosítást. Észrevételeket, javaslatokat, esetleges bírálatot előre is köszönünk, és igyekszünk azokat teljesíteni.

A túra távolsága: 52 kilométer.

A feltételek két nap alatt teljesíthetők, így az útvonalat az ismertetésben két szakaszban, külön-külön ismertetjük.

Ajánlatos a múzeumot az elso túra alkalmával meglátogatni, mert második alkalommal a Jeli Arborétum és a múzeum meglátogatása több időt igényel. Természetesen a megadott irányt és beosztást betartani nem fontos, a túra mind a két irányból teljesíthető. Az ismertetőt az útvonalnak megfelelően folyamatosan közöljük, minden tudnivaló egy helyen kerül bemutatásra.

Bízunk abban, hogy az útvonal bejárása szép élmény lesz.

Jó túrázást kíván a

Vasvári ÖnkormányzatJelvényszerző túramozgalmak
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja