Bakony - Balaton

Kerékpáros körtúra kiírása

  1. A túra célja: A kerékpáros természetjárás népszerűsítése, a Bakony és a Balaton természeti szépségeinek, műemlékeinek és kulturális értékeinek népszerűsítése, megismertetése.
  2. A túra útvonala: az alább felsorolt helységeken át. Az útvonal betartása kötelező, de tetszés szerinti irányban tehető meg. Távolság kb. 500 km, csak kerékpárral teljesíthető, személygépkocsival vagy motorkerékpárral nem!
  3. A túra időpontja: nincs korlátozva, bármikor teljesíthető, de a minősítési követelményeket - napi 50 km-es átlag, legalább 3 fős csoport - figyelembe kell venni.
  4. A túra résztvevői: Veszprém megyei sportolók. Más megyebeliek is teljesíthetik, de a jelvény önköltségi árát meg kell téríteniük.
  5. A túra igazolása: A feltüntett 21 bélyegzőhelyen egyénileg kell bélyegeztetni és a keltezést is be kell írni. Tetszés szerinti 6 helyen múzeumi (Tájak-Korok-Múzeumok) bélyegzést kell kérni. A többi helyen kért TKM bélyegzést a bíráló bizottság elfogadja.
  6. Közlekedés: A KRESZ előírásai szerint. A 71. számú főútvonalon szombaton, vasárnap és ünnepnap kerékpárral közlekedni tilos!
  7. A túra teljesítése után az Igazolólapot be kell küldeni a Veszprém megyei Természetbarát Szövetséghez. Személyes beszámoltatás is előírhato. A túra teljesítői jelvényt kapnak.

A túra útvonala (a bélyegzőhelyek vastagon szedve):

Veszprém - Szentkirályszabadja - Vörösberény - Balatonfűzfő - Balatonkenese - Papkeszi - Berhida - Várpalota - Tés - Csetény - Bakonyoszlop - Csesznek - Zirc - Bakonybél - Ugod - Nagytevel - Pápa - Tapolca-fő - Ganna - Noszlop - Bakonygyepes - Ajka - Padraga-kút - Öcs - Nagyvázsony - Vigántpetend - Monostorapáti - Tapolca - Sümeg - Rezi - Keszthely - Hévíz - Alsópánok - Sármellék - Balatonszentgyörgy (Csillagvár) - Fenékpuszta - Keszthely - Balatongyörök - Szigliget - Badacsony - Balatonudvari - Tihany - Balatonfüred - Koloskavölgy - Csopak - Lovas - Felsőörs - Veszprém.

Bakony-Balaton kerékpáros körtúra útvonalaJelvényszerző túramozgalmak
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
Magyar Természetbarát Szövetség honlapja