Gyalogos Természetjárók VI. Országos Találkozója

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a magam nevében szeretettel köszöntöm a Gyalogos Természetjárók VI. Országos Találkozójának résztvevőit.

Bizonyára nem véletlen, hogy amit nagyra becsülünk, arra azt mondjuk, hogy természetes. Vagyis, hogy természet szerint való. Nyílt és magától értetődő. A természet, ha hagyjuk, hogy a maga őstörvényei szerint működjön (és ha észre vesszük: bennünk is, nemcsak körülöttünk), valamennyiünket lenyűgöz szépségével, harmóniájával, békéjével, szigorú következetességével. A vonzódásban, amely zordon bércekhez, tengersík vidékekhez, óceánok csendjéhez, lassú hömpölygésű folyók méltóságához, titokzatosan kanyargó hűs erdei ösvényekhez egyaránt fűz, a harmonikus élet iránti vágyakozásunk, a szépség megrendítő ereje iránti csodálat fejeződik ki.

A természetjáró az az ember, akiben még a többiekénél is erősebb szeretet él a romlatlan, az el nem rontott természet iránt. Szép emberi vonás, amit még utódainak is továbbad.

Ahogy minden tájnak, a miénknek is megvan a maga különlegessége. Az elnevezések utalnak rájuk: Ingókő, Galamb-berek, Dűltfási-dűlő, Csurgó-haraszt, Somosmál-szőlőhegy, Kesellő és a többi - megannyi csodálatos szó! Varázsszavak, amelyek nem csak a természettel kapcsolnak össze bennünket, hanem titokzatos múltunkkal is.

Mint fővédnök, és mint Székesfehérvár polgármestere azt kívánom, hogy a találkozóra érkező vendégek érezzék nagyon jól magukat természeti környezetünkben, múltunk végtelen számú vonzó emlékének baráti társaságában.

Warvasovszky Tihamér
polgármester
fővédnök


Gyalogos találkozó
Fejér Megyei Természetbarát Szövetség
Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség >Magyar Természetbarát Szövetség