Gyalogos Természetjárók VI. Országos Találkozója

FmTSz

Elnöki köszöntő

A Gyalogos Természetjárók VI. Országos találkozóján alkalmából tisztelettel és szeretettel köszöntöm a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség nevében a hozzánk érkező bakancsos turistákat, sportbarátainkat, a Találkozó valamennyi résztvevőjét.

Nagy öröm és megtiszteltetés hogy otthont adhatunk a gyalogos turisták legnagyobb hazai eseményének. Felemelő és felelősségteljes feladat a Találkozó megszervezése és lebonyolítása.

Ez a Találkozó nagy jelentőségű, mert bemutathatjuk megyénket, megyénk természetjárását a résztvevőknek.

A magyar történelem kivételes szerepet juttatott a Kárpát-medence közepén Fejér megyének és Székesfehérvárnak. A megye és a megyeszékhely elnevezésében szereplő " fehér " szín a korai középkorban a hatalom jelképe volt. Alba Regia, a királyi székhely közelsége természetesen a megye egészére is hatott.

Fejér megye kicsiben Magyarország is, hiszen természeti adottságaival, váraival, kastélyaival, irodalmi és történelmi emlékhelyeivel koncentráltan adja az egész ország sava - borsát. Földrajzilag is valóban az ország szívében helyezkedik el.

Reméljük, velünk együtt sokan szeretnék, hogy az itt élők és az ide látogatók is tudatában legyenek: olyan egyedülálló kincs birtokosai, amelyre méltán lehetnek büszkék, és szívükben előkelő helyet vívna ki magának Alba megyéje és városa.

Mi is lehetne rendezvényünk egyik legfontosabb feladata, mint ennek a célnak az elérése. Versenyeinken, programjainkon, túráinkon igyekszünk megmutatni Fejér megye, a Velencei-tó és a Velencei-hegység szép, nevezetes látnivalóit - a teljesség igénye nélkül, mert erre a négy nap nem elegendő - remélve, hogy minden résztvevő megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.

Jó időt és jó táborozást remélve várunk minden érdeklődőt és kívánjuk, hogy élményekkel gazdagon távozzon tőlünk és többször visszatérjen.

Bükiné Törő Ágnes
a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség
elnöke


Gyalogos találkozó
Fejér Megyei Természetbarát Szövetség
Magyar Természetbarát Szövetség Szövetség Szövetség Szövetség Szövetség Szövetség Szövetség Szövetség