Alkotótábor Hatvan

KÉZMŰVES HÉTVÉGE HATVANBAN

2000. április 22-23.

 

A tábor helye és címe: Alkotótábor és Szabadidőközpont
3000 Hatvan Delelő út Tel: 37/342-250
Táborvezető: Tóth István

Szervező: TERMÉSZETJÁRÓ FIATALOK SZÖVETSÉGE
1065 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 31. II. 3.
Bővebb információ: Dorogi András
Telefon: (1) 311-2467, (20) 9643-066
 
Szövetségünk tavasszal nyolcadik alkalommal rendezi meg kézműves hétvégéjét Hatvanban, ahová szeretettel meghívunk minden alkotni vágyó és szerető fiatalt. Így Téged is! A tábor ideje alatt hagyományainkhoz híven a népi iparművészetek közül az alábbi mesterségek rejtelmeibe kívánunk bevezetni:

Szövés-fonás: a szövés- és fonástechnikák különböző módozatait ismerheted meg. Gyakorlatot szerezhetsz az ölbe való kereten, a billenő szövőkereten és paraszt szövőszéken való szövésben is. Mi mindent készíthetsz? Például gatyamadzagot, vagy akár szütyőkét a barátnődnek, hogy abban tartsa a pénzét és ne kérjen állandóan kölcsön.

Kosárfonás: ha ezen szakma iránt érdeklődsz, akkor olyan fonási technikákat sajátíthatsz el, vesszőből, gyékényből vagy akár szalmából, aminek segítségével akár egy üdítős palackot is befonhatsz. Azért nem mindegy miből töltöd az éltető nedűt az ismerőseidnek.

Bőrözés: magadnak készíthetsz bőrből használati tárgyakat, fonatokat. Gondold csak el, mennyibe kerül ez mind az üzletekben! Mennyivel büszkébben fogod hordani a saját magad által készített bőrfonatokat!

Batikolás: Ha már semmilyen mosópor nem távolítja el a foltot a pólódról, ha már a 40-ik mosás után kifakult vagy akár ódivatúnak érzed, ne dobd ki! Hozd el, és tégy vele csodákat! Nem kell mást csinálnod, mint ellesni egy-két mesteri fogást. A ruhát a megfelelő helyen belemártani a festékes ibrikbe. Kedved szerint színezheted, mintázhatod, a hatás pedig nem marad el.

Tűzzománc-készítés: a tűzzománc alatt fémre felvitt, nem teljesen kiolvasztott üveget értünk, amelyben meg nem olvadt részecskék - főleg fémoxidok és gázbuborékok vannak. A folyamat nem más, mint a fém üveggel való bevonása. Ezzel a technikával csodálatos faliképeket, ékszereket készíthetünk.

A szakmai hozzáértésről az alkotótábor iparművészei gondoskodnak.

Minden foglalkozás 3 órás és párhuzamosan kettő lesz megtartva. Azonban nem kell mind a 3 órát egy helyen töltened. Amennyiben úgy érzed, hogy számodra elegendő ismeretet gyűjtöttél, akkor tetszés szerint átmehetsz a másik foglalkozásra.

Természetesen nem hiányozhat a testmozgás sem. A délelőtti és délutáni foglalkozások közötti szünetekben, illetve esténként (a TFSZ rendezvényeken már hagyományossá vált) labdajátékokba invitálunk mindenkit. Ilyen a közkedvelt röplabda és az általunk csak "japán-rögbiként" emlegetett játék.

mennyiben szereted a jó társaságot, a fiatalos hangulatot, és arra vágysz, hogy a tavasz első melengető napsugarai pirospozsgássá színezzék a téltől meggyötört arcodat, akkor itt a helyed. Töltsd ki a jelentkezési lapot, és szólj a barátaidnak is, hogy ők se maradjanak ki! Sőt, ha gondolod akár kerékpárral is lejöhetsz. A fémparipák elhelyezése a tábor területén biztosított. De amennyiben igazi lovakon szeretnéd kipróbálni ügyességedet, lovagi virtusodat kiélni, úgy ezt is megteheted (pénztárcád teherviselésének megfelelően) a tábor területén működő lovas iskolában.

Előzetes elképzeléseink szerint a program a következők szerint alakulna:

Délelőtt

Délután

Péntek  Találkozó: 1845 Keleti-pu.
2030 vacsora (hozott ételből)
Szombat 1000 Kosárfonás 1400 Bőrözés
1900 vacsora
Vasárnap 900 reggeli
1000 Batikolás és tűzzománc 
1400 Szabadprogram 
1500 Táborzárás, hazautazás

Elhelyezés: bármelyik *** szállodának dicsőségére válna. 5-8 ágyas, hideg-melegvizes zuhanyzós és külön WC-vel rendelkező faházakban. Fűtés elektromos kályhával lehetséges.

Étkezés: a részvételi díj tartalmazza a szombati vacsorát és a vasárnapi reggelit.

A koszt remek és bőséges! Még a férfiembernek is megfelelő. Az sem mellékes, hogy csak a mi számunkra készül.

Mosatási díj: 395 Ft (Amennyiben saját ágyneműt vagy hálózsákot hozol, akkor ezt a költséget nem kell megfizetned.)

Részvételi díj: 3500 Ft, TFSZ tagoknak csak 3000 Ft, (mely tartalmazza a szállás, a két ebéd és a foglalkozások költségeit)

A jelentkezés és a részvételi díj befizetési határideje: 2000. április 13.

A részvételi díjat a jelentkezési lap visszaküldésével egyidejűleg kell befizetni. Személyesen a TFSZ pénztárba vagy történhet feladással, belföldi postautalványon a következő címre: Természetjáró Fiatalok Szövetsége 1065 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 31. II. 31. Az utóbbi esetben a jelentkezési lap mellé kérjük mellékelni a feladóvevény másolatát.Jelentkezési Lap 
Hatvani Alkotótábor - 2000. április 22-23. 
A jelentkezési lapot NYOMTATOTT BETŰKKEL töltsd ki!
Név:  .................................  
Lakcím: .................................
.........................................
Telefon: ................................
Életkor: ................................
TFSZ tölti ki:
Beérkezés:
Részvételi díj:
Befizetett összeg:     
Kiértesítve:
Rendben
Részvételi díj: TFSZ tagoknak: 3000 Ft,  nem TFSZ tagoknak: 3500 Ft
Egyéb költségek: 
Ágynemű használat: o Hálózsákot vagy ágyneműt hozok, így nem kell 
            395 Ft-os mosatási díjat megfizetnem. 
          o Ágyneműt igényelek, ennek költsége 395 Ft. 
Fizetési feltételek: 
A részvételi költségemet
          o egyösszegben fizetem be a TFSZ pénztárába. 
          o postautalványon befizettem, és a feladóvevény 
            másolatát a jelentkezési laphoz mellékeltem.
Jelentkezési határidő: 2000. április 13.
Ismerőseid számára készíts a jelentkezési lapról másolatot!
Dátum:............................... 
                     ------------------------------
                     szülő vagy nagykorú résztvevő
                           aláírásaTermészetjáró Fiatalok Szövetsége
Részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja >A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja