Alkotótábor Hatvan

V. Kézműves hétvége Hatvanban
1998. április 3-5.

Amennyiben szereted a jó társaságot, a fiatalos hangulatot, és arra vágysz, hogy a tavasz első melengető napsugarai pirospozsgássá színezzék a téltől meggyötört arcodat, akkor itt a helyed. Szeretettel meghívunk minden alkotni vágyó és szerető fiatalt. Így Téged is! A tábor ideje alatt hagyományainkhoz híven a népi iparművészetek közül az alábbi mesterségek rejtelmeibe kívánunk bevezetni:

Fazekasság: Az elkészült, sikerültebb alkotásokat mázozás után kiégetheted és a szobád legszebb díszévé avanzsálhatod.

Szövés-fonás: a szövés- és fonástechnikák különböző módozatait ismerheted meg. Mi mindent készíthetsz ? Például gatyamadzagot, vagy akár szütyőkét a barátnődnek, hogy abban tartsa a pénzét és ne kérjen állandóan kölcsön.

Kosárfonás: ha ezen szakma iránt érdeklődsz, akkor olyan fonási technikákat sajátíthatsz el, aminek segítségével akár egy üdítős palackot is befonhatsz. Azért nem mindegy miből töltöd az éltető nedűt az ismerőseidnek.

Bőrözés: magadnak készíthetsz bőrből használati tárgyakat, fonatokat. Gondold csak el mennyibe kerül ez mind az üzletekben !

Batikolás: Ha már semmilyen mosópor nem távolítja el a foltot a pólódról, ha már a 40-ik mosás után kifakult vagy akár ódivatúnak érzed, ne dobd ki! Hozd el, és tégy vele csodákat!

Gyöngyfűzés: Ki-ki ízlésének és kedvének megfelelően készíthet kabalát, állatkát, karkötőket, díszeket.

Természetesen nem hiányozhat a testmozgás sem. A foglalkozások közötti szünetekben, illetve esténként labdajátékokba invitálunk mindenkit. Ilyen a közkedvelt röplabda és az általunk csak "japán-rögbiként" emlegetett játék.

Részvételi díj: 2200 Ft TFSZ tagoknak, mindenki másnak 2900 Ft, mely tartalmazza a szállás, a két ebéd és a foglalkozások költségeit.

Étkezés: az ebéd remek és bőséges

Szállás: külön WC-s és zuhanyzós, fűthető faházakban

Jelentkezési határidő: 1998. március 17.

Érdeklődni lehet Dorogi Andrásnál a TFSZ ügyeleti idejében vagy a (20) 643-066 számon. Válaszborítékért részletes információt küldünk.Természetjárás 1998. 1. szám
Szállások, programajánlatok
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja Természetbarát Szövetség honlapja Természetbarát Szövetség honlapja Természetbarát Szövetség honlapja