A B.A.Z. MEGYEI TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG
1999. ÉVI NYÁRI TÁBORÁNAK KIÍRÁSA

Az elnökség értesíti a tagszervezeteket és az érdeklődőket, hogy az 1999. Évi központi nyári táborunkat a KESZTHELYI SPORT KEMPING területén rendezzük meg.

Időpont: augusztus 9 (hétfő) - augusztus 15 (vasárnap).

Választásunk azért esett a keszthelyi kempingre, mert az augusztus 11-én bekövetkező TELJES NAPFOGYATKOZÁS sávjába esik, és lehetőséget kívánunk sporttársainknak nyújtani eme ritka - Magyarországon kb. 200 évenként előforduló - csillagászati jelenség megfigyelésére.

Ugyancsak a keszthelyi részvétel melletti döntésünket indokolja a kemping vezetőjétől kapott kedvező szállásdíj ajánlat is. A kempingről kedvező referenciákkal rendelkezünk: a vegyipari természetbarátok és a kazincbarcikai sporttársak már több ízben táboroztak itt.

A tábor 2 hektáros területen fekszik füves talajjal, árnyat adó gesztenyefákkal. Vizesblokk, hideg-meleg vizes zuhanyzó, főzési lehetőség, elektromos csatlakozás biztosított. Vízpartja nincs a tábornak, de a Helikon strand 200m-re van, ahová a kedvezményes belépő intézése folyamatban. A vasútállomás kb. 300 m. ABC áruház kb. 400 m. A 200 m-re lévő CSÁRDÁS Étterem kedvező áron vállalja csoportok étkeztetését.

RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGEK:

Szállásdíj: 300 Ft/fő/éj (szállásdíj és sátorhely együtt!)
Idegenforgalmi adó: 100 Ft/fő/nap (melyet 18 év felett és 65 év alatt kell fizetni)
Részvételi díj: 300 Ft/fő (kitűző, emléklap, szervezési költségek)

A Csárdás Étteremben biztosított menü ára várhatóan 300 Ft/fő/adag - előzetes bejelentés alapján és egyéni fizetéssel.

A táborozáson rövidebb időtartamon is részt lehet venni, ebben az esetben az igénybe vett napok alapján kell a szállásdíjat fizetni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kemping vezetője csak abban az esetben biztosítja az összefüggő táborhelyet (és a csoportnak a lehetőséget), ha a szállásdíj 50%-át június 5-ig átutaljuk. Ezért kérjük, hogy 1999. május 31-ig a jelentkezők után 1.000Ft/fő összeget a szövetségben szíveskedjetek befizetni. Az összeg másik részét és a részvételi díjat július 20-ig kérjük. Június 5-e utáni jelentkezéseket nem tudunk elfogadni!!

UTAZÁS:

Augusztus 9-én menetrendtől függően a reggel (jelenleg 7.25) induló közvetlen keszthelyi vonattal. Kellő számú jelentkező esetén a szövetség különvagont igényel a MÁV-tól.

Az utazást az egyesületek önállóan intézik a szövetségben kapható 50%-os vasúti utalvány segítségével. Amennyiben valamelyik egyesületnél nincs meg a minimális 4 fő, kérhetik a szövetségi utalványra való felvételüket az útiköltség egyidejű befizetésével.

PROGRAMLEHETŐSÉGEK:

Keszthely: Festetics kastély, Helikon könyvtár, Balaton Múzeum, gótikus plébánia, stb. Hajókirándulások, kék túrázás, Hévíz, buddhista sztupa Zalaszántón, Sümeg, Tapolca,

Szentgyörgy-hegy. Vizitúrák saját, vagy bérelt csónakkal, vitorlástúra bérelt hajóval.

Részletes programot, megközelítési vázlatot a részvételi díj befizetésekor adunk.

Várjuk a tagszervezetek és az érdeklődők jelentkezését!

Természetbarát üdvözlettel:
Rakaczky István sk.
elnök, táborvezető
Repei Zoltán sk.
szakmai vezető, tábor szervezőBorsodi túraprogramok
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség honlapja
MTSZ: részletes kiírások
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja
>A Magyar Természetbarát Szövetség honlapja