Szele-hegyi-barlang

3,5 m hosszú. A Szele-hegy D-i oldalában lévő kőfejtőben található.
Az üreg egy kis omladékos fülkéből és az ebből kivezető erősen feltöltött de szépen oldott főtéjű kuszodából áll. A bejáratot egy nagy kő osztja ketté és ettől balra még egy 15-20 cm átmérőjű járatocskán is be lehet tekinteni a barlangba. Az omladékos fülke alját agyag és kőtörmelék borítja , amely megtalálásakor teljesen érintetlennek látszott. Jobbra az omladékban kb. 1,5 m mélyre lelátni, ahol egy sima aljú tágasabb fülke látszik. A kőfejtő falával közel párhuzamosan a bejárati fülke belső végénél egy repedés húzódik, amelyben 3 m magasra fellátni. Ez feltehetően a kőfejtés eredménye.
A barlang legérdekesebb része a baloldali kis kuszoda. Már a bejáratnál is találhatóak oldásnyomok, sőt néhány helyen még borsókövek is, de itt határozottan oldott gömbüstös a sértett főte. Az üledékkel el nem fedett oldalfalakon intenzív cseppkövesedés nyomai láthatóak. A talpat finomszemű agyag alkotja, amelybe lazán beágyazódott cseppkőtörmelék található. A járatocska végén a kitöltés egybeér a főtével és egy nagyobb kőtömb, fekszik ott. Mellett valamilyen kisebb állat maradványai láthatóak.


A barlang eredete nehezen dönthető el, a gömbüstök mindössze a korróziós kialakulást bizonyítják. A kőfejtőben látható egyéb gömbüstök, borsókövek és limonitos konkréciók a hévizes eredetet látszanak alátámasztani.